Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΑ ΠΝ ΣΤΡΑΤΟΣ
27/07/2016 | 08:44 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Μισθολόγιο:Με τη “προσωπική διαφορά” θα “κρύψουν τις μειώσεις!Τι χάνουν οι στρατιωτικοί

Μισθολόγιο:Με τη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τα πράγματα μετά την μελέτη των πινάκων του νέου μισθολογίου των ΕΔ από τους Οικονομικούς Κλάδους των Επιτελείων, είναι πολύ πιο σοβαρά από ότι αρχικά είχαν υπολογίσει. Κι όπως γράψαμε νωρίτερα η κυβέρνηση ψάχνει να βρει τεχνάσματα για να “κρύψει” τις μεγάλες περικοπές που αναμένεται συνολικά να φθάσουν στα 500 εκατομμύρια σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας.

Οι μειώσεις είναι μεγάλες σε όλους τους βαθμούς, πλην των ανωτάτων που υπάρχει μια σχετική αύξηση.

Στους δε αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων δίδονται αποδοχές Γενικού Γραμματέα Υπουργείου.

Πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ λένε ότι όπως έγινε και με το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που εφαρμόστηκε η λεγόμενη “προσωπική διάφορα”, θα γίνει και με το μισθολόγιο των ΕΔ και δεν θα υπάρξουν  μειώσεις στους μισθούς.

Εδώ είναι ο δόλος.

Με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς έχουμε τα εξής:

Με την προσωπική διάφορα θα εφαρμοστεί εμμέσως μακροχρόνιο πάγωμα όλων των μισθών στα σημερινά επίπεδα, μιας και δεν θα υπάρχουν πλέον αυξήσεις λόγω προαγωγής, ή λόγω αλλαγής μισθολογικού κλιμακίου, αφού το ποσό της εκάστοτε αύξησης  θα αφαιρείται από την προσωπική διάφορα και ο μισθός του καθενός θα παραμένει ο ίδιος,  μέχρι να εκμηδενιστεί το πόσο της προσωπικής διαφοράς.

Στον υπολογισμό της σύνταξης ΔΕΝ προσμετράται το ποσό της προσωπικής διαφοράς, άρα έχουμε επιπλέον μείωση, της ήδη μειωμένης σύνταξης από την προ μηνός ψήφιση του νέου ασφαλιστικού.

Επειδή μειώνεται ο μισθός, μειώνεται και το συνολικό εφάπαξ,  αφού πάλι η προσωπική διάφορα δεν προσμετράται στον υπολογισμό.

Με το νέο μισθολόγιο υπάρχουν μόνο τέσσερα πεδία.

• Ο βασικός μισθός του φέροντας βαθμού

• Το μισθολόγιο κλιμάκιο που είναι σε συνάρτηση με τα χρόνια υπηρεσίας

• Το επίδομα ειδικών συνθηκών

• Το επίδομα παράστασης για τους ανωτάτους.

Ένα παράδειγμα:  Ταγματάρχης με 31 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας οι μικτές του αποδοχές με το νέο μισθολόγιο, είναι κατά 500€ περίπου λιγότερες από αυτά που λαμβάνει σήμερα.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με όλους τους βαθμούς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης