Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
10/05/2017 | 11:19 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Τι απαντά ο Καμμένος μέσω της ΠΟΕΣ για όσα ακούγονται περί περικοπών

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ: Τι απαντά ο Καμμένος μέσω της ΠΟΕΣ για όσα ακούγονται περί περικοπών

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος απαντά μέσω της ΠΟΕΣ σ΄ όσα κυκλοφορούνε από χθες περί νέων περικοπών στους μισθούς των στρατιωτικών και επαναλαμβάνει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις.

Τι ακριβώς λέει αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΟΕΣ:

Μετά τα δημοσιεύματα της 9ης Μαΐου 2017, τα οποία μιλούσαν για περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και ειδικότερα για περικοπές της τάξης του 20% στους μισθούς των Ελλήνων στρατιωτικών, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας επικοινώνησε αμέσως με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και του μετέφερε, ως ο θεσμικός εκπρόσωπος τους, την ανησυχία στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι Έλληνες στρατιωτικοί και τον πανικό που δημιουργήθηκε από τα υπόψη δημοσιεύματα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε ότι, όπως επανειλημμένως έχει τονίσει τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Χώρας καμία μείωση δεν θα υπάρξει στους μισθούς των υπηρετούντων σήμερα Ελλήνων στρατιωτικών.

Μάλιστα τα 100.000.000,00 ευρώ που πίεζαν οι θεσμοί να δοθούν από τη μισθολογική δαπάνη των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις η Κυβέρνηση κατάφερε να τα «ρίξει» στα 7.000.000,00 ευρώ, τα οποία θα εξοικονομηθούν από τον εξορθολογισμό των επιδομάτων επικινδυνότητας και αλλοδαπής, δηλαδή, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας: «δε νοείται να παίρνει πτητικό επίδομα αυτός που βρίσκεται σε γραφείο του εξωτερικού και δεν πετάει πραγματικά έναντι του πραγματικά μάχιμου, θα τα δούμε όλα από την αρχή». Τόνισε ότι τα δημοσιεύματα είναι κατευθυνόμενα και παραπλανητικά και ουδεμία βάση με την πραγματικότητα έχουν.

Η Ομοσπονδία μας τελεί σε ετοιμότητα και προσδοκά ότι θα επικρατήσει η σύνεση και η λογική και ουδεμία περαιτέρω μείωση δεν θα δουν οι υπερασπιστές της Εθνικής Ανεξαρτησίας της Χώρας μας στα ήδη πενιχρά εισοδήματά τους, αλλά την επαναφορά, μέσω των 2 αποφάσεων του ΣτΕ στα μισθολογικά επίπεδα του Ιουλίου του 2012.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης