Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
16/03/2017 | 06:58 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Μήπως το “θερμό επεισόδιο” του Ερντογάν στο Αιγαίο είναι το προσφυγικό;

Μήπως το

Οι απειλές του καθεστώτος Ερντογάν για ματαίωση της συμφωνίας Τουρκίας-ΕΕ στο θέμα των προσφύγων και μεταναστών, θα πρέπει να ΄χει σημάνει συναγερμό στην Αθήνα! Γιατί αν ο Ερντογάν υλοποιήσει τις απειλές του οι πρώτοι και μάλλον οι μόνοι που θα την “πληρώσουμε” θα ΄μαστε εμείς! Και μάλιστα λίγο πριν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, ο μοναδικός κλάδος της ελληνικής οικονομίας που πάει καλά τα τελευταία χρόνια.

Ίσως αυτό να αποδειχτεί ισχυρότερο πλήγμα για τη χώρα από το ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο που όλοι προσπαθούμε να μαντέψουμε αν και που θα μας προκύψει.

Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τι σκέφτεται ο Ερντογάν. Το μόνιμο επιχείρημα που θέλει κάθε δήλωσή του και κάθε ενέργειά του να απευθύνεται στο εσωτερικό της χώρας του δεν μπορεί να αποκλείσει όλα τ΄ άλλα ενδεχόμενα.

Πόσο έτοιμοι είμαστε αν ο Ερντογάν αποφασίσει να κόψει κάθε δεσμό με την ΕΕ και ανοίξει τις στρόφιγγες του προσφυγικού;

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας δήλωσε:

Όσον αφορά στο προσφυγικό, εγώ έχω πει ότι η διαχείρισή του είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα, δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται κανένας να το χρησιμοποιεί ως όπλο. Με αυτή την έννοια, λέω, ότι εντάσσεται στο πεδίο της ρητορικής έντασης. Έχοντας στοιχεία, όλες αυτές τις μέρες ή τους μήνες, δεν έχουμε εισροές προσφύγων και μεταναστών στη χώρα από τη μεριά της Τουρκίας. Οπότε, με αυτή την έννοια, ναι προσέχω, όχι δεν φοβάμαι.

Σαν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πρέπει να ξέρετε ότι προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Αυτή είναι η αποστολή που μας έχει αναθέσει το Σύνταγμα και οι ελληνικός λαός”.

Νομίζουμε ότι αυτά δεν αρκούν. Η Ελλάδα έχει κυριολεκτικά εξαντληθεί στο θέμα του προσφυγικού. Δεν υπάρχουν άλλες οικονομικές δυναότητες. Δεν υπάρχει άλλο ανθρώπινο δυναμικό. Και ελπίζουμε ότι έχει γίνει κατανοητό ότι οι ΕΔ δεν αντέχουν άλλο.

Έχουμε φροντίσει να ενημερώσουμε τους ευρωπαίους “φίλους και συμμάχους” ότι το παραμύθι κάπου εδώ τελειώνει; Έχουμε κάνει σαφές ότι αν ο Ερντογάν αρχίσει να στέλνει προόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο δεν έχουμε καμία επιπλέον δυνατότητα να τους φιλοξενήσουμε αξιοπρεπώς;

Έχει επιτέλους κάποιος από την Αθήνα κινητοποιήσει τον Έλληνα πρόεδρο της στρατιωτικής επιτροπής της ΕΕ Μ.Κωσταράκο ,ώστε να καταθέσει ένα σχέδιο ευρωπαϊκής ναυτικής παρουσίας στο Αιγαίο αν χρειαστεί; Η ΕΕ έδειξε μεγάλη ευαισθησία για τη Μεσόγειο και την Ιταλία αλλά δεν έχουμε ακούσει κουβέντα για την Ελλάδα. Αν δεν κάνουμε λάθος για κάτι τέτοιες περιπτώσεις σπεύσαμε να βάλουμε Έλληνα πρόεδρο σ΄ αυτή τη θέση.

Ελπίζουμε να αποδειχτεί ότι τελικά ο Ερντογάν και σ΄ αυτή τη περίπτωση “γαβγίζει αλλά δεν δαγκώνει”. Πολύ φοβόμαστε όμως ότι το ενδεχόμενο να “μας δαγκώσει” με το προσφυγικό είναι πολύ σοβαρή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης