Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
16/10/2017 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος” με πλοία χωρίς πληρώματα δεν γίνεται!

O Αρχηγός  ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης  εκφώνησε έναν ενδιαφέροντα λόγο κατά την κήρυξη της έναρξης ημερίδας, με θέμα “Το Τρισχιλιετές Μέγα της Θαλάσσης Κράτος” στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης. Ομιλία για την οποία θα ΄χε εργαστεί πυρετωδώς το επιτελικό του γραφείο.

Μακάρι να υπήρχε η ίδια ενασχόληση όχι μόνο για τη δημόσια παρουσία του Αρχηγού, που ασφαλώς πρέπει να ΄ναι άψογη, αλλά και τα απλά καθημερινά προβλήματα του προσωπικού. Ξεκινώντας ίσως από τις πολύ μεγάλες και αδικαιολόγητες ελλείψεις στην επάνδρωση των πλοίων. Αδικαιολόγητες, γιατί όπως κατ΄ επανάληψη έχει αποδειχτεί, κόσμος υπάρχει. Αλλά υπάρχουν και …”διαθέσεις”.

Το Μilitaire.gr έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με τους “χρεωμένους” σε πλοία αλλά “εξαφανισμένους” απ΄ αυτά. Κορυφαία η περίπτωση του υπαξιωματικού που αν και ήταν χρεωμένος σε μάχιμο πλοίο γράφοντας πλασματικά προσόντα, υπηρετούσε… στην Κατεχάκη -στον ΑΟΟΑ- για να ΄χει χρόνο να ασχολείται με την έτερη εργασία του, που ΄χει να κάνει με το χώρο της μόδας!

Ευτυχώς βέβαια δεν γράφει μόνο το Militaire.gr γι΄αυτά τα θέματα. Χθες τα stratiotikathemata.blogspot.gr έφεραν στην δημοσιότητα επιστολή-καταγγελία μελών του πληρώματος του πλοίου γενικής υποστήριξης ΑΞΙΟΣ. Διαμαρτύρονται για τις “αποσπάσεις” προσωπικού από το πλοίο, που ΄χουν σαν αποτέλεσμα να φορτώνονται οι 50 που ΄χουν απομείνει δουλειά για 80, που θα ΄πρεπε να ΄χει το πλοίο.

Θα πρέπει να ασχοληθεί λοιπόν και ο Α/ΓΕΝ και το επιτελικό του γραφείο πρώτα απ” όλα μ΄ αυτά τα θέματα. Όταν “χτιζόταν” το “Μέγα της Θαλάσσης Κράτος” δεν είχαν …ανακαλυφθεί οι “ρουσφετολογικές διαθέσεις”… Ευτυχώς.

Υπάρχουν όμως  κι άλλα πολλά παράπονα για το ΓΕΝ. Ορισμένα κάνουν λόγο ακόμη και για μη τήρηση των νόμιμων προβλεπομένων για στελέχη του ΠΝ που έχουν υπό την επιμέλειά τους ΑμΕΑ! Όπως ακούγεται υπάρχουν περιπτώσεις Στελεχών μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού, που έχουν στις οικογένειες τους μέλη με 95+% αναπηρία, πιστοποιημένα από τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας του Υπουργείου Υγείας, οι οποίες δεν εξετάζονται  από το ΕΓ του Αρχηγού με τον “σεβασμό” που απαιτεί ο νόμος και οι περιστάσεις. Αλλά με νομικίστικες δικαιολογίες, κωλυσιεργούν ΜΗ δίνοντας λύση, με ότι συνεπάγεται για τα Στελέχη που τραβάνε αυτόν το Γολγοθά, έχοντας σπίτι τους ένα ΑμΕΑ με μεγάλο ποσοστό αναπηρίας. Εν αντιθέσει τα “ρουσφέτια” διεκπεραιώνονται τάχιστα, χωρίς κανένα πρόβλημα,  άσχετα αν η ηγεσία με τις ενέργειες της αυτές, καταρρακώνει την ψυχολογία των Στελεχών και κάμπτει το ηθικό τους φρόνημα, αφού η αναξιοκρατία και η ανισομεταχείριση του προσωπικού, είναι εμφανέστατη στα πληρώματα του Στόλου και γενικά σε όλες τις υπηρεσίες του ΠΝ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν έχει γίνει η σωστή ενημέρωση κι ο Αρχηγός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ζητώντας επανεξέταση και άμεση ικανοποίηση των ελαχίστων περιπτώσεων με τα ΑμΕΑ,  καθώς και  όλων των “ρουσφετολογικών διαθέσεων” των “συστημένων” ατόμων, που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στελέχωσης στα  Πολεμικά Πλοία, αλλά και στο ηθικό των υπηρετούντων σ’αυτά.  

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης