Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Ιστορία
18/10/2016 | 20:24 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Λοχίας Ίτσιος! Επιτέλους θα τιμηθεί ο άνθρωπος που “έριξε” 38.000 σφαίρες κάτα των ναζί!

Λοχίας Ίτσιος! Επιτέλους θα τιμηθεί ο άνθρωπος που

Λοχίας Δημήτρης Ίτσιος! Ο ήρωας,το πρόσωπο,η  ιστορία της πρώτης αντίστασης στις ορδές των ναζί.

Ο Δημήτρης Ίτσιος ήταν, έφεδρος υπαξιωματικός του Ελληνικού στρατού κατά τη διάρκεια της γερμανικής εισβολής στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 1941. Επικεφαλής ολιγάριθμων ανδρών αντιστάθηκε μέχρις εσχάτων στην επίθεση που δέχθηκε και από το πολυβολείο του προκάλεσε μεγάλες απώλειες στον εχθρό. Παραδόθηκε μαζί με τους άνδρες του όταν τα πυρομαχικά τους εξαντλήθηκαν, αλλά δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον επικεφαλής γερμανό σωματάρχη, στρατηγό Σόρνερ.Ο Ίτσιος είχε ρίξει 38.000 σφαίρες εναντίον των Γερμανών! Διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συγκλονιστική ιστορία του.

Ο ιστορικός Κώστας Λαγός μας μετέφερε το μήνυμα της εγγονής του ήρωα που επιτέλους τόσα χρόνια μετά έρχεται ξανά στο προσκήνιο.Σε μια κοινωνία που τα τελευταία χρόνια “χόρτασε” από ασήμαντες τηλεπερσόνες αλλά δεν γνώριζε μορφές απλών ανθρώπων που έγιναν ήρωες κάνοντας αυτό που θεωρούσαν χρέος τους,τα δύο γεγονότα που περιγράφει η εγγονή του Δημήτρη Ίτσιου είναι σημαντικά.

Γράφει στο μήνυμά της προς τον Κώστα Λαγό εκ των συγγραφέων του βιβλίου για τη Μάχη του Μαραθώνα “Η ανατροπή”:

“Αγαπητέ Κώστα,

 Όπως γνωρίζεις,  η προσπάθεια  που κάναμε με τον πατέρα μου τους τελευταίους 18 μήνες για την αποκατάσταση της πρόσβασης στο πολυβολείο Π8 στην Ομορφοπλαγιά, πέτυχε και έτσι πριν από λίγο καιρό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας ολοκλήρωσε το σχετικό έργο. Βάσει αυτού, ο στρατός διοργανώνει επιμνημόσυνη δέηση στο πολυβολείο Π8 στην Ομορφοπλαγιά εις μνήμη του Δημητρίου Ίτσιου, παρουσία του υπουργού κ. Πάνου Καμμένου την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 10.00.

 

Επίσης, θα ήθελα να σε ενημερώσω πως το OXI FOUNDATION της Αμερικής διοργανώνει όπως κάθε χρόνο μια σειρά εκδηλώσεων για τον ετήσιο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Φέτος πρώτο τιμώμενο πρόσωπο στο πρόγραμμα εορτασμού (στις 27 Οκτ – http://www.oxidayfoundation.org/2016-schedule-events/) είναι ο παππούς μου”.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης