Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Κι άλλο casus beli από την Τουρκία! Για το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ η δεύτερη απειλή

Κι άλλο casus beli από την Τουρκία! Για το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ η δεύτερη απειλή

Η Τουρκία με έγγραφο που κατέθεσε στον ΟΗΕ,στις 12 Απριλίου χαρακτηρίζει casus beli τις έρευνες και την εκμετάλλευση του οικοπέδου 6 της κυπριακής ΑΟΖ το οποίο εκμεταλλεύεται η ιταλογαλλική κοινοπραξία ΕΝΙ/Total)!

Σύμφωνα με το liberal.gr  η Τουρκία με κείμενο που κατέθεσε στον ΟΗΕ στις 12 Απρίλιου ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στα Ηνωμένα Έθνη Φ. Σινιρίογλου  “δεν επαναφέρει απλώς την αμφισβήτηση της κυπριακής ΑΟΖ αλλά διατυπώνει ρητή διεκδίκηση επί του Οικοπέδου 6, ως μέρος της τουρκικής υφαλοκρηπίδας”.

O Φ. Σινιρίογλου εκφράζει βαθύτατη ανησυχία για την «προκλητική ενέργεια της ελληνοκυπριακής διοίκησης να προσφέρει την Άδεια για έρευνες και εξόρυξη υδρογονανθράκων για το λεγόμενο Οικόπεδο 6, το οποίο μερικώς κείται εντός των εξωτερικών ορίων της Τουρκικής υφαλοκρηπίδας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Με το έγγραφο πρόκληση η Τουρκία δηλώνει ότι  «έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της που εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο και δεν θα επιτρέψει σε ξένες εταιρίες να πραγματοποιήσουν μη εξουσιοδοτημένες έρευνες υδρογονανθράκων και δραστηριότητες εξόρυξης στην δική της υφαλοκρηπίδα» και παραπέμπει επίσης στην επίσημη δήλωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών της 6ης Απριλίου.

Το έγγραφο των Τούρκων:

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης