Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
26/10/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Καθήλωση F-35 στις ΗΠΑ από πιθανά περιστατικά υποξίας σε πιλότους!

Καθήλωση F-35 στις ΗΠΑ από πιθανά περιστατικά υποξίας σε πιλότους!

Περιστατικά υποξίας σε πιλότους F-35Α,είχαν καθηλώσει τα αεροσκάφη στο Luke AFB στην Αριζόνα. Ο αριθμός των περιστατικών αυξήθηκε δραματικά μέσα στο 2017. Από το 2006 μέχρι το 2016 είχαν καταγραφεί 10 περιστατικά. Όμως τους δέκα μήνες του  2017 έχουν καταγραφεί ήδη 10, με τα μισά απ΄ αυτά την περίοδο μεταξύ 2 Μαίου -8 Ιουνίου.

Ακόμη και μετά την επιστροφή των F-35Α στις πτήσεις καταγράφηκαν άλλες τρεις περιπτώσεις με πιο ήπια συμπτώματα.

Ο αριθμός αυτών των περιστατικών , στο F-35A είναι σημαντικά υψηλότερος από ό, τι στις άλλες εκδόσεις των F-35. Συνολικά από το 2006-2017, έχουν καταγραφεί  29 περιπτώσεις  σε όλες τις παραλλαγές του F-35: 20 στο F-35A. τέσσερις στο US Marine Corps F-35B και πέντε στο US Navy F-35C.

Το χειρότερο είναι ότι μετά από μήνες έρευνας οι εμπειρογνώμονες ακόμη δεν έχουν εντοπίσει τη βασική αιτία του προβλήματος. Δεν είναι καν βέβαιοι αν τα συμπτώματα που δηλώνουν οι πιλότοι, δείχνουν πράγματι υποξία  (έλλειψη οξυγόνου στο αίμα) ή οφείλονται σε υψηλά επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο αίμα, ιστοτοξική υποξία (παρουσία τοξίνης),  αποσυμπίεση ή σε απλή αφυδάτωση.

Το σύστημα παραγωγής οξυγόνου  δεν έδειξε να ΄χει  κανένα πρόβλημα . Επίσης δεν υπάρχουν ενδείξεις μονοξειδίου του άνθρακα ή άλλων τοξινών  κατά τη διάρκεια των  εξετάσεων, των πιλότων.

Το μόνο στοιχείο που έχει προκύψει είναι ότι σε κάποια περιστατικά που συνέβησαν από τον Ιούνιο,το εφεδρικό σύστημα οξυγόνου δεν ενεργοποιήθηκε άμεσα,όταν χρειάστηκε.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει μια “κρίση εμπιστοσύνης” σε κάποιους από τους πιλότους των F-35.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης