Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
12/01/2018 | 19:10 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ισλαμική κατήχηση στα Σκόπια επιδιώκει η Άγκυρα! Τι κίνηση του καθεστώτος Ερντογάν προβληματίζει

Ισλαμική κατήχηση στα Σκόπια επιδιώκει η Άγκυρα! Τι κίνηση του καθεστώτος Ερντογάν προβληματίζει

Το καθεστώς Ερντογάν θέλει να να ανοίξει γραφεία του AKP σε τρίτες χώρες, μεταξύ των οποίων και τα Σκόπια. Το θέμα αντιμετωπίζεται με μεγάλη δυσπιστία και είναι ενδεικτικο το σχόλιο του πολιτικού αναλυτή  Σάσο Ορντάνοσκι στην  εφημερίδα “SLOBODEN PECHAT”.

Ο Ορντάνοσκι εκτιμά ότι αυτά τα κομματικά γραφεία του Ερντογάν στα Σκόπια θα έχουν ως μοναδικό στόχο την άμεση «κατήχηση» του πληθυσμού στην ιδεολογία του πολιτικού Ισλάμ, που προβάλλει το AKP ως θεοκρατικό, αυταρχικό όραμα για τη διακυβέρνηση μιας κοινωνίας.

«Η κίνηση αυτή φαντάζει ως μια νέα κλιμάκωση στην αναίδεια του καθεστώτος Ερντογάν  – γνωστού για τη δήλωσή του ότι “η δημοκρατία αποτελεί τρένο από το οποίο πρέπει να αποβιβαστείτε όταν φθάσετε στον στόχο σας” – στη νεο-οθωμανική εξωτερική πολιτική του ως προς τα Βαλκάνια και ως προς τους άλλους γείτονες της σημερινής Τουρκίας. Η προώθηση των τουρκικών συμφερόντων στη “Μακεδονία” γίνεται σε πολλά πεδία, εντατικά τα τελευταία χρόνια και σε στενό συσχετισμό με τα αντιευρωπαϊκά και αντιδημοκρατικά θρησκευτικο-πολιτικά συμφέροντα του Ερντογάν. Η Τουρκική Πρεσβεία στα Σκόπια έχει μετατραπεί σε δυναμικό επιχειρησιακό κέντρο για επέκταση αυτών των επιρροών σε πολλά πεδία της καθημερινότητας της χώρας, στηριζόμενη σε μη ευκαταφρόνητους χρηματικούς πόρους που μοιράζονται τριγύρω για διάφορα προγράμματα στους τομείς του πολιτισμού, της κοινωνικής πολιτικής, της θρησκείας και της αναστήλωσης θρησκευτικών κτιρίων, της παιδείας, της οικονομίας, των ΜΜΕ», σχολιάζει ο Ορντάνοσκι..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης