Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Ιστορία Πολιτική Πρώτη Γραμμή
02/02/2017 | 06:55 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

IMIA και ο ρόλος των ΗΠΑ! Έγγραφα που αποκάλυψαν τα Wikileaks

IMIA και ο ρόλος των ΗΠΑ! Έγγραφα που αποκάλυψαν τα Wikileaks

Ο ρόλος επιδέξιου Πόντιου Πιλάτου ήταν πάντα ο αγαπημένος και πιο βολικός για τις ΗΠΑ, όταν επρόκειτο να πάρει θέση για τα ελληνοτουρκικά. Περιττό να πούμε ότι σχεδόν πάντα ο τρόπος με τον οποίο “έπαιζε” αυτό το ρόλο οδηγούσε στο “σταυρό” την Ελλάδα και ποτέ την Τουρκία.

Η κρίση των Ιμίων το 1996 είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Τα Wikileaks έχουν αποκαλύψει έγγραφα που αποκαλύπτουν το ρόλο των ΗΠΑ στην κρίση των Ιμίων. Ένα απ΄ αυτα είναι μια ανάλυση προς το Κογκρέσο που είχε συνταχθεί το Μάρτιο του 1996.

Ο ρόλος των ΗΠΑ εκείνη τη κρίσιμη νύχτα περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια. “Προσπαθήσαμε να εκτονώσουμε τη κρίση” είναι η άποψη που κυριαρχεί. Από το κείμενο προκύπτει αβίαστα ότι η Ουάσινγκτον υιοθετεί χωρίς δισταγμό τις τουρκικές θέσεις. Χρησιμοποιεί και τις τουρκικές ονομασίες για ελληνικά νησιά που η ‘Αγκυρα έχει βαφτίσει και αναφέρεται με “ουδετερότητα” που εξυπηρετεί τις τουρκικές επιδιώξεις, σ΄ όλες τις παράλογες διεκδικήσεις.

Περιγράφει την πολιτική αστάθεια που επικρατούσε σε Ελλάδα και Τουρκία και αναφέρεται στο ρόλο του Χόλμπρουκ.

Αποδίδει τα προβλήματα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σε…δυσπιστία. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε δύσπιστοι εμείς οι Έλληνες και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το θέμα.

Από το κείμενο προκύπτει το συμπέρασμα που όλοι λίγο πολύ ξέρουμε ,αλλά αρνούμαστε να δεχτούμε: δεν υπάρχουν προστάτες που θα μας σώσουν! Αν εμείς δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την τουρκική επιθετικότητα το …ιππικό δεν θα ΄ρθει να βοηθήσει. Θα το κάνει μόνο αν η Τουρκία τα βρει σκούρα,μην έχουμε αυταπάτες κι ελπίδες που θα αποδειχτούν φρούδες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το κείμενο που αποκάλυψαν τα Wikileaks

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης