Υποστηριξε το militaire
Αμυντική Βιομηχανία Πρώτη Γραμμή
31/05/2017 | 20:01 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Θέων Αισθητήρες: Στρατηγική συνεργασία με την UTC Aerospace Systems για 47 χώρες

Θέων Αισθητήρες: Στρατηγική συνεργασία με την UTC Aerospace Systems για 47 χώρες

 Η ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε.Β.Ε., η Ελληνική καινοτόμος εταιρεία σχεδίασης και κατασκευής προϊόντων νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, ανακοίνωσε την υπογραφή  στρατηγικής συμφωνίας που την καθιστά επίσημο προμηθευτή – βιομηχανικό συνεργάτη των προηγμένης τεχνολογίας αιχμής αισθητήρων (SWIR) και αντίστοιχων προϊόντων της Sensors Unlimited Inc. και της N2 Imaging Systems, οι οποίες αμφότερες ανήκουν στην United Technology Corporation (UTC Aerospace Systems), την Αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία με πωλήσεις πάνω από 14 δις δολάρια.

 Η εταιρεία Sensors Unlimited, με έδρα το Πρίνστον των Η.Π.Α., είναι μια εταιρεία πρωτοπόρος στον τομέα παραγωγής αισθητήρων υπέρυθρης ακτινοβολίας βραχέως κύματος (SWIR – Short Wave InfraRed), για χρήση σε συστήματα απεικόνισης, ενώ η N2 Imaging Systems, με έδρα την Καλιφόρνια, είναι ηγέτιδα στον σχεδιασμό και κατασκευή ηλεκτρονικών συστημάτων, χαμηλής κατανάλωσης, για την διαχείριση και υπέρθεση – σύντηξη απεικόνισης πολλαπλών αισθητήρων, αναλογικών, ψηφιακών και υπέρυθρων.

 Η Sensors Unlimited

παρέχει ολοκληρωμένα προϊόντα απεικόνισης – ανίχνευσης κύματος (SWIR), παράγοντας αισθητήρες και τελικά προϊόντα που επιτρέπουν στους χρήστες να «βλέπουν πέρα» από αυτό που μπορεί να ανιχνεύσει ο άνθρωπος με γυμνό μάτι. Τα συστήματα που περιλαμβάνονται στη συμφωνία είναι κυρίως αυτόνομα φορητά συστήματα, καθώς και συσκευές τεχνολογίας αισθητήρα SWIR, τοποθετούμενες σε αμυντικά και αεροδιαστημικά συστήματα και σε αντίστοιχα αξεσουάρ, όπως ενισχυτές φωτεινότητας (Illuminators) και καταδείκτες Laser.

 H ΘΕΩΝ διαθέτει ένα εκτεταμένο διεθνές δίκτυο πελατών και συνεργατών με πωλήσεις σε περισσότερες από 35 χώρες σε όλο τον κόσμο και δραστηριοποιείται μέσω τοπικών συνεργατών της σε περισσότερες από 85 χώρες.

 Επιπλέον, η ΘΕΩΝ διαθέτει μεγάλη εμπειρία στην ανάπτυξη, την προώθηση, τη συντήρηση και την εν γένει υποστήριξη διάφορων συστημάτων αισθητήρων.

 Στο πλαίσιο της νέας, αυτής, συνεργασίας, η ΘΕΩΝ καθίσταται ο διεθνής διανομέας, προσφέροντας προστιθέμενης αξίας βιομηχανική υποστήριξη και συντήρηση των προϊόντων της Sensors Unlimited και της N2 Imaging Systems σε 47 χώρες σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως, επίσης, και αυτών στη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Λατινική Αμερική.

 

Σημειώνεται ότι η ΘΕΩΝ συνεργάζεται, ήδη, επί σειρά ετών με την Ν2 Imaging για τη  βιομηχανική σχεδίαση  και  συμπαραγωγή καινοτόμων προϊόντων πολλαπλών αισθητήρων νέας γενιάς.

 Ως εκ τούτου, με τη συνεργασία αυτή, η ΘΕΩΝ επεκτείνει το υπάρχον φάσμα των προϊόντων της και είναι σε θέση να παρέχει στους πελάτες της μία ολοκληρωμένη γκάμα τεχνολογικών προϊόντων απεικόνισης και ανίχνευσης, καλύπτοντας πλήρως το φάσμα των διαθέσιμων αισθητήρων από το ορατό, το κοντινό υπέρυθρο με τις λυχνίες ενίσχυσης φωτός και πλέον το SWIR, καθώς και τους υπέρυθρους αισθητήρες θερμικής απεικόνισης. Επιπρόσθετα, η Θέων θα συνεισφέρει στην περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων της UTC, μέσω της εκτενούς τεχνογνωσίας της στη σχεδίαση και προσαρμογή προϊόντων στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του πελάτη.  

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτήν την στρατηγική συνεργασία, που για άλλη μια φορά αποδεικνύει τις δυνατότητες του τμήματος ανάπτυξης και σχεδίασης, όπως επίσης και του διεθνούς δικτύου διανομής της ΘΕΩΝ Αισθητήρες Α.Ε.Β.Ε.», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας, Θωμάς Ντάκος.

«Αυτή η συμφωνία εντάσσεται στην πεποίθηση και συνάμα στρατηγική κατεύθυνση του Ομίλου μας, να καταστήσουμε την Ελλάδα διεθνή κόμβο στην παραγωγή υψηλής τεχνολογίας προϊόντων και υπηρεσιών στην αμυντική και αεροδιαστημική βιομηχανία», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΘΕΩΝ και του Ομίλου EFA VENTURES, Κρίστιαν Χατζημηνάς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης