Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πρώτη Γραμμή ΤΟΥΡΚΙΑ
24/12/2016 | 12:28 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία ζητά την έκδοση ακόμη 6 στρατιωτικών της που υπηρετούσαν στην Αθήνα!

Η Τουρκία ζητά την έκδοση ακόμη 6 στρατιωτικών της που υπηρετούσαν στην Αθήνα!

Η Τουρκία δεν ζητά μόνο την έκδοση των 8 στρατιωτικών που κατέφυγαν στη χώρα μας,μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος. Τώρα ζητά την έκδοση ακόμη έξι οι οποίοι υπηρετούσαν στην Αθήνα και θεωρούνται ύποπτοι!

 

Ο «Ελεύθερος Τύπος» γράφει ότι η Αγκυρα με επιστολή της, μέσω της πρεσβείας της χώρας στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου 2016, ζητά την έκδοση έξι Τούρκων στρατιωτικών που υπηρετούσαν στην Ελλάδα και μετά το πραξικόπημα τους ζητήθηκε να επιστρέψουν στην Τουρκία, αλλά αυτοί και οι οικογένειές τους, «εξαφανίστηκαν».

Το ερώτημα που σωστά θέτει η εφημερίδα,είναι γιατί η Άγκυρα θυμήθηκε 5 μήνες μετά να θέσει το θέμα.

Στην επιστολή ανακοινώνεται στις ελληνικές Αρχές ότι «έχουν ακυρωθεί τα διπλωματικά διαβατήρια των ιδίων και των οικογενειών τους», καθώς και ότι «απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ανακλήθηκαν στην Τουρκία και απολύθηκαν από τις ένοπλες δυνάμεις, μετά την άρνησή τους να επιστρέψουν στην Τουρκία».

Πρόκειται για τρία στελέχη (με βαθμό συνταγματάρχη) της στρατιωτικής αποστολής στην τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, έναν συνταγματάρχη σε ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία στην Κρήτη, έναν αξιωματικό σε ΝΑΤΟϊκή υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη και έναν ταξίαρχο στη διοίκηση Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Λάρισα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης