Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
11/01/2018 | 06:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Η Τουρκία ετοιμάζεται να συνδέσει το F-35 με την αεροπορία της κάνοντας το λογισμικό του πιο “τουρκικό”

Η Τουρκία ετοιμάζεται να συνδέσει το F-35 με την αεροπορία της κάνοντας το λογισμικό του πιο

Η διαπίστωση μπορεί να μην μας είναι ευχάριστη αλλά την αληθεια πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Όσο εμείς βρισκόμαστε ακόμη στην εποχή των μαχητικών αεροσκαφών τρίτης,τέταρτης και με την αναβάθμιση κάποιων F-16 πάμε…λίγο παραπάνω, στην Τουρκία, ετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχτούν το F-35.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του defensenews.com η υπηρεσία προμηθειών του τουρκικού υπουργείου Άμυνας προκήρυξε διαγωνισμό για το πρόγραμμα διασύνδεσης του μαχητικού αεροσκάφους F-35 με τα συστήματα της τουρκικής αεροπορίας.

Η εταιρεία που θα κερδίσει τον διαγωνισμό θα πρέπει να συνδέσει τα ηλεκτρονικά συστήματα που είναι εγκατεστημένα στο μαχητικό αεροσκάφος F-35 με το δίκτυο πληροφοριακών συστημάτων της τουρκικής αεροπορίας.

“Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την ασφαλή σύνδεση στοιχείων των συστημάτων πληροφοριών μεταξύ του αεροσκάφους F-35 και του δικτύου πληροφοριών της αεροπορίας, καθώς και την ασφαλή ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών μεταξύ αυτών των συστημάτων”, ανέφερε η SSM.

Η SSM ζήτησε από τους διαγωνιζόμενους να προτείνουν λύσεις έως τις 28 Φεβρουαρίου. Το τμήμα της SSM για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και τα ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου θα είναι υπεύθυνο για το πρόγραμμα.

Η Τουρκία είναι εταίρος στο πρόγραμμα Joint Strike Fighter. Στο πλαίσιο του προγράμματος JSF, η Τουρκία δεσμεύτηκε να αγοράσει συνολικά 116 αεροσκάφη, αλλά τελικά θα αγοράσει 100. Δεν είναι λίγα…Η Άγκυρα ελπίζει να κατασκευάσει έναν αεροπορικό στόλο νέας γενιάς, με δύο μαχητικά αεροσκάφη μέχρι το  2023, που θα  αποτελείται από το F-35 και ένα “εθνικό” αεροσκάφος, γνωστό ως TF-X, που σχεδιάζει η Άγκυρα  χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία της BAE Systems.

Σύμφωνα με πηγές από την τουρκική αμυντική βιομηχανία το “δέσιμο” μεταξύ του αεροσκάφους F-35 και του δικτύου διοίκησης της αεροπορίας της πιθανότατα δεν θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια, και χαρακτηρίζεται «στρατηγικό» έργο.

“Αυτό το πρόγραμμα θα δοκιμάσει τις τεχνολογικές δυνατότητες της τοπικής βιομηχανίας της Τουρκίας”, ανέφερε μια πηγή. “Στόχος είναι να κερδίσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο “εγχώριο” ποσοστό  λογισμικού παραμένοντας στο πρόγραμμα [JSF]”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης