Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
13/10/2017 | 08:51
Militaire News

Η Τουρκία δυναμώνει στον αέρα και χωρίς πιλότους! Νέα παραλαβή εξοπλισμένων UCAV

Η Τουρκία δυναμώνει στον αέρα και χωρίς πιλότους! Νέα παραλαβή εξοπλισμένων UCAV

Η Τουρκία προχώρησε στην επιχειρησιακή ένταξη ακόμα 8 UCAV BAYRAKTAR με δυνατότητα μεταφοράς 4 πυραύλων το καθένα. Η πρόοδος της Τουρκίας στον συγκεκριμένο τομέα είναι αλματώδης.

Στις 28 Ιουλίου είχε γίνει η τελευταία δοκιμή εκτόξευσης πυραύλου. Οι Τούρκοι τα ΄χουν εξοπλίσει με αντιαρματικούς πυραύλους.

Από το 2016 το UAV είχε κάνει  βολή “έξυπνου” πυραύλου MAM-L (Milli Akıllı Mühimmat) κατασκευής της τουρκικής εταιρείας ROKETSAN πετώντας σε ύψος 18.000 ποδών (5.486 μέτρα) σε επίγειο στόχο ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 8 χιλιομέτρων (μέγιστο βεληνεκές πυραύλου).

Η πρώτη δοκιμαστική βολή πυραύλου (χωρίς όμως εκρηκτική κεφαλή) από το UAV BAYRAKTAR πραγματοποιήθηκε, με επιτυχία, στις  17 Δεκεμβρίου 2015 πάλι επί επιγείου στόχου σε απόσταση 8 χιλιομέτρων και από ύψος 16.000 ποδών.

Δύο  οπλισμένα UAV BAYRAKTAR εκτέλεσαν προσβολή επίγειων στόχων στο έδαφος της Βόρειας Συρίας, στο πλαίσιο της επιχείρησης “ΑΣΠΙΔΑ του ΕΥΦΡΑΤΗ”.

Oι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (ΤΕΔ) έχουν παραλάβει 20 UAV BAYRAKTAR,τα οποία κατασκευάζει η εταιρεία BAYKARMAKINA του Selçuk Bayraktar  μελλοντικού γαμπρού του Ερντογάν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης