Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Σερβία παραλαμβάνει από χθες ρωσικά MIG-29

Η Σερβία παραλαμβάνει από χθες ρωσικά MIG-29

Η Ρωσία άρχισε από χθες  να παραδίδει έξι μαχητικά μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στη Σερβία. Αποτελούν μέρος του  στρατιωτικού υλικού που η  Μόσχα είχε υποσχεθεί στο Βελιγράδι και το οποίο όπως γράφει το defensenews.com “θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις στα  Βαλκάνια”.
Δύο από τα αποσυναρμολογημένα αεροπλάνα μεταφέρθηκαν με ρωσικό μεταγωγικό αεροσκάφος που προσγειώθηκε σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στο Βελιγράδι το απόγευμα της Δευτέρας. Τα έξι αεροσκάφη θα παραδοθούν  μέχρι τις 20 Οκτωβρίου. Την ίδια ημέρα στο Βελιγράδι θα βρίσκεται και   ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου.

Η Μόσχα παραχωρεί τα MiGs δωρεάν, αλλά εκτιμάται ότι η αναβάθμιση των μεταχειρισμένων αεροσκαφών θα κοστίσουν στη Σερβία περίπου 236 εκατομμύρια δολάρια. Τίποτα δεν είναι τζάμπα, εμείς το ξέρουμε καλά στην Ελλάδα…

Η Ρωσία έχει επίσης υποσχεθεί την παράδοση 30 αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων στη Σερβία.
Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε τη Δευτέρα ότι εκτός από τα αεριωθούμενα αεροπλάνα, η χώρα θα ενισχύσει την αντιπυραυλική άμυνα της. Έχει διαπραγματευτεί την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-300.

Αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, δήλωσε ότι “ο αμυντικός εξοπλισμός που προμηθεύονται οι εταίροι του ΝΑΤΟ είναι μια κυρίαρχη επιλογή για αυτές τις χώρες. Δεν υπάρχουν περιορισμοί που επιβάλλει το ΝΑΤΟ. ”

Η Σερβία θέλει να αντικαταστήσει τα γηραμσμένα  MiG-21 . Υποψήφια αεροσκάφη η ισραηλινή έκδοση του F-16 της  Lockheed Martin και το JAS-39 Gripen της Saab.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης