Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άποψη ΤΟΥΡΚΙΑ
23/11/2016 | 06:30 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η πτώση του Ερντογάν χωρίς πραξικόπημα! Ποιοι την ετοιμάζουν;

Η πτώση του Ερντογάν χωρίς πραξικόπημα! Ποιοι την ετοιμάζουν;

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Νέο παραλήρημα  Ερντογάν. Θέλει επαναδιαπραγμάτευση της Συνθήκης της Λωζάννης, κατηγορεί το Ισραήλ ,επιτίθεται στην Ε.Ε

Κάθε φορά που αντιμετωπίζει προβλήματα στο εσωτερικό προσπαθεί να στρέψει το ενδιαφέρον των πολιτών σε άλλες κατευθύνσεις.  Μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα δέχθηκε τα βέλη των κοινοβουλευτικών που μετείχαν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην καρδιά της Άγκυρας.  Η κυβέρνηση του αναγκάστηκε να αποσύρει το νόμο τέρας που αθώωνε τους παιδόφιλους και βιαστές ανηλίκων.  Όλα αυτά δείχνουν την αγωνία του για το αύριο της παντοδυναμίας του.

Η Τουρκία πολιτικά και οικονομικά συνδέεται κατά 50% με τη Δύση. Μπορεί οι αρχές στις οποίες ιδρύθηκε η σύγχρονη Δημοκρατία να απέχουν πολύ από αυτές που ισχύουν στην Ευρώπη. Όμως, κατέβαλαν πάντα προσπάθειες  για να τις φτάσουν. Προτίμησαν την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την παραμονή στον “ελεύθερο κόσμο”  από  το να ενταχθούν στο κομμουνιστικό μπλοκ.

Ο Ερντογάν επιχειρεί να σβήσει με ένα σφουγγάρι όλο το ιστορικό παρελθόν. Ισχυρίζεται ότι η Ευρώπη δεν θέλει την Τουρκία στους κόλπους της. Δεν αναλογίζεται ότι οι αρχές που επικρατούν στην Ευρώπη δεν συναινούν στις φυλακίσεις δημοσιογράφων, στις συλλήψεις διανοουμένων, συγγραφέων και ακαδημαϊκών.  Θυμώνει με τους Ευρωπαίους και τους ζητά να μην ανακατώνονται στα εσωτερικά της χώρας του.

Οι αξίες που πρεσβεύει ο Ερντογάν σίγουρα προσεγγίζουν περισσότερο  στους 5 της Σαγκάη. Επιδιώκει την διακοπή των σχέσεων της Τουρκίας με τη Δύση. Αλλά δεν θέλει να είναι αυτός που θα κάνει το πρώτο βήμα.  Προσπαθεί να εξαναγκάσει την Ευρώπη να εκδιώξει την Άγκυρα , για να έχει να λέει “Είδατε που μας έδιωξαν. Είναι εχθροί μας”.

Ένας άλλος βραχνάς που τον απειλή άμεσα είναι η κατάρρευση της οικονομίας. Η τουρκική λίρα υποτιμάται ραγδαία, η ανεργία καλπάζει, κλείνουν επιχειρήσεις και καταστήματα. Ο κατασκευαστικός τομέας που θεωρείται η ατμομηχανή της οικονομίας βρίσκεται σε τέλμα.  Ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Τα κεφάλαια φεύγουν στο εξωτερικό λόγω του επαπειλούμενου κινδύνου. Οι νέοι επιστήμονες επίσης ,εγκαταλείπουν σωρηδόν την πατρίδα τους όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και εξαιτίας της δικτατορικής διακυβέρνησης .  Περίπου εξακόσιοι νεαροί Τούρκοι εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα και διαμένουν στα νότια προάστια της πόλης.

Το μόνο θέμα που απασχολεί τον λαλίστατο  Ερντογάν είναι η μετατροπή του πολιτεύματος της χώρας σε προεδρική δημοκρατία και  η αποδυνάμωση του κοινοβουλίου.

Φήμες , όμως, λένε ότι πρώην συνεργάτες του όπως οι κ.Νταβούτογλου και Τσιτσέκ, συναντώνται και γευματίζουν συχνά μαζί. Οι συναντήσεις τους γίνονται εν γνώσει του πρώην Προέδρου Αμπντουλλάχ Γκιουλ.  Πιθανότατα το μενού των συναντήσεων αυτών  είναι ο Ερντογαν….

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης