Υποστηριξε το militaire
Διεθνή Πολιτική
09/09/2016 | 09:00 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Η Κούβα του Κάστρο που “χάνεται” σ΄ένα γράφημα κι ένα βίντεο…

Η Κούβα του Κάστρο που

Η Κούβα που ξέραμε και την οποία πολλοί θα θέλαμε να επισκεφθούμε επί καθεστώς Κάστρο,όπου να ΄ναι μας εγκαταλείπει.Όπως γράφει το Stratfor απ΄ όπου και το γράφημα με την πορεία από την Επανάσταση του Κάστρο και του Τσε μέχρι την οικονομική “επανάσταση” που έρχεται,για τη “στροφή” προς την ελεύθερη οικονομία τα περισσότερα θα κριθούν από την πολιτική της Ουάσινγκτον.

cuba-embargo-history_2

Το τέλος του εμπάργκο αναμένει τον νέο ένοικο του Λευκού Οίκου αλλά και την νέα σύνθεση Κογκρέσου και Γερουσίας.

Το  θέμα της άρσης του εμπάργκο  θα είναι προς συζήτηση κατά τη διάρκεια της επόμενης προεδρίας των ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Κούβας Ραούλ Κάστρο,αδελφός του Φιντέλ  έχει προγραμματιστεί να μεταβιβάσει την εξουσία στο διάδοχό του (πιθανότατα στον πολιτικό  Miguel Diaz-Canel) το 2018. Με τον τρόπο αυτό, η Κούβα θα ανταποκριθεί  σε μια από τις προϋποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών για την άρση του εμπάργκο:να έχει μια ηγεσία  χωρίς Κάστρο.Γίνεται Κούβα χωρίς Κάστρο; Όλα γίνονται…

Για όσους δεν προλάβαμε την Κούβα της Επανάστασης το βίντεο με το τραγούδι του Πάνου Μουζουράκη για την Αβάνα που “χάνεται”…Παρασκευή είναι επιτρέπεται λίγη χαλάρωση με φωτογραφίες από τη Κούβα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης