Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Ευρώπη θυμήθηκε τώρα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ!

Η Ευρώπη θυμήθηκε τώρα ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ!

Η Ελλάδα μέλος της “ευρωπαϊκής οικογένειας” σχεδόν τρεις δεκαετίες ταλαιπωρείται κάθε μέρα από το κράτος-τρομοκράτη της περιοχής που λέγεται Τουρκία. Όλα αυτά τα χρόνια η αντίδραση της “ευρωπαϊκής οικογένειας” ήταν ανύπαρκτη και κάποιες φορές “αναιμική”. Οι Ευρωπαίοι έκαναν …το κορόϊδο στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας και ήταν η Ελλάδα εκείνη που άλλαξε στάση και υποστήριξε την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρώπη ,μήπως και συμμορφωθεί… Ουτοπία…

Τώρα που η Γερμανία …μίλησε λόγω προεκλογικής περιόδου της κυρίας Μέρκελ, οι Ευρωπαίοι …θυμήθηκαν ότι η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της ΕΕ. Σώπα….

Η σύγκρουση Γερμανίας-Τουρκίας είναι πιθανότατα “θεατρική”. Βολεύει τη Μέρκελ ,εξυπηρετεί τον Ερντογάν. Και οι δύο θέλουν έναν “εχθρό” και αλληλοεξυπηρετούνται. Μετά από την επανεκλογή Μέρκελ όλα θα γίνουν μέλη γάλα.

Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΕ

Οι ενέργειες των τουρκικών αρχών καθιστούν «αδύνατο» για τη χώρα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μετά τη δήλωση της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ η οποία κάλεσε να τερματιστούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Επικαλούμενος δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την περασμένη εβδομάδα, πριν από τη δήλωση αυτή που έκανε η Μέρκελ στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής δήλωσε σε καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου: «Η Τουρκία απομακρύνεται με μεγάλα βήματα από την Ευρώπη και αυτό καθιστά αδύνατο για την Τουρκία να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν τόνισε, ωστόσο, πως οποιαδήποτε απόφαση για το κατά πόσον θα σταματήσει επίσημα η διαδικασία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων εξαρτάται από τα 28 κράτη μέλη της Ένωσης και όχι από την Επιτροπή.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης