Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Η Ελλάδα πάει Ιράκ! Πως θα εμπλακούμε σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη περιοχή

Η Ελλάδα πάει Ιράκ! Πως θα εμπλακούμε σε επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη περιοχή

Η Ελλάδα θα εμπλακεί στις επιχειρήσεις που σχεδιάζει το ΝΑΤΟ στο Ιράκ. “Εκ του μακρόθεν” και με όσο πιο “χαλαρό” τρόπο γίνεται. Που σημαίνει όπως λέει  πηγή του ΓΕΕΘΑ,ότι “είμαστε έτοιμοι να στείλουμε κινητό νοσοκομείο στο Ιράκ”.

Το που ακριβώς θα πάει είναι ακόμη πρώϊμο να ειπωθεί.Οι διαβεβαιωσεις περί ασφαλούς περιοχής δεν μπορούν να είναι καθησυχαστικές βεβαίως.

Η εμπλοκή της Ελλάδας στο Ιράκ,έστω κι έτσι πάντως είναι μια σοβαρή εξέλιξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε με το Κινητό Νοσοκομείο σε επιχειρήσεις.

Από τις  22 Αυγούστου  2005 αναπτύχθηκε στην ΚΑΜΠΟΥΛ, και παρέμεινε μέχρι την 02 Απριλίου  2007, το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας (ΚΙΧΝΕ), το οποίο ήταν Ιατρονοσηλευτική Μονάδα 30 κλινών και δύναμης 47 στελεχών. Η μονάδα λειτούργησε επιχειρησιακά εντός του Διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ (Kabul International Airport – ΚΑΙΑ). Παρείχε υποστήριξη στο προσωπικό της ΕΛΔΑΦ και στο προσωπικό της ISAF. Επίσης οργάνωσε εκπαιδεύσεις ειδικευμένων Αφγανών ιατρών πολιτικών νοσοκομείων. Στη συγκρότηση της συνεισέφεραν και οι χώρες της Αδριατικής Χάρτας (Αλβανία – Κροατία – FYROM), με έναν Αξιωματικό και 3 Υπαξιωματικούς η κάθε μία. Επίσης, η Βουλγαρία και η Ουγγαρία είχαν διαθέσει μία χειρουρ-γική Μονάδα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης