Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία Άποψη
06/01/2017 | 07:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Η γερμανική λαίλαπα στους ελληνικούς εξοπλισμούς και το “τάνγκο της διαφθοράς”

Η γερμανική λαίλαπα στους ελληνικούς εξοπλισμούς και το

Του Κων. Φράγκου

Οι ανεύθυνες πολιτικές και οικονομικές ελίτ της Ελλάδος θυσίασαν την οικονομία της χώρας, την ποιότητα ζωής των πολιτών και το μέλλον των νέων για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα

Βολφγκανγκ Σόιμπλε ∗

Η, οδεύουσα προς το ακροατήριο, υπόθεση πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά (ΕΝΑΕ) στην Γερμανική HDW επιβεβαιώνει, με το σκεπτικό παραπομπής, την άποψη ότι οι «δουλειές» Ελλήνων και Γερμανών στα εξοπλιστικά γίνονταν, όμορφά κι ωραία, μεταξύ ευγενών συνεταίρων!

Εδώ έχουμε, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, μια σκηνοθετημένη εικόνα ανταγωνισμού για την πώληση των Ναυπηγείων ώστε να προκύψει «οπωσδήποτε» ως καλλίτερη προσφορά αυτή της Γερμανικής HDW σε σχέση με τους ανταγωνιστές. Παράλληλα, Έλληνες Αξιωματούχοι, συνδικαλιστές, μεσάζοντες κ.α. προωθούσαν τον στόχο ενώ  Γερμανικά «φιλαράκια» είχαν οργανώσει δίκτυο εταιρειών, ώστε οι μίζες να διοχετεύονται ασφαλώς και… αοράτως.

Αν ψάξουμε λίγο και τις άλλες δοσοληψίες στα εξοπλιστικά ΥΕΘΑ και Γερμανικών Εταιρειών θα παρατηρήσουμε εύκολα ότι οι σχέσεις είναι «συγκινητικά» ειδυλλιακές.  Η εξασφάλιση της Γερμανικής υποστήριξης, εξάλλου, ήταν βασική επιδίωξη της Κυβέρνησης Σημίτη προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα, όπως – όπως και με ακόμη πλαστά πιστοποιητικά, στην ΟΝΕ. Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί δεν έκαναν τα στραβά μάτια λόγω θαυμασμού τους στο Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα και τη… χωριάτικη σαλάτα, αλλά με οικονομικά ανταλλάγματα και προνομιακή διαχείριση των εταιρειών τους στην Ελλάδα που δεν είχε πρόβλημα αφού η δύστυχή ήταν βυθισμένη στη διαφθορά . Ο έγκριτος δημοσιογράφος κ. Νίκος Σίμος (Παραπολιτικά 03-12-11) σημειώνει: Την περίοδο 1998-2003 της Σημιτοκρατίας οι Γερμανοί επέβαλαν ουσιαστικά υπέρμετρους εξοπλισμούς δικών τους βιομηχανιών που ήταν όρος για να είναι ευνοϊκοί στην ένταξή μας στο ΕΥΡΩ. Παράλληλα, οι καλοί μας φίλοι φρόντιζαν να μας δανείζουν, με το αζημίωτο.

Παντού “φιλαράκια” με πρωταγωνιστές, κυρίως, Γερμανούς Βιομήχανους και τραπεζίτες με τα  εδώ πολιτικά διεφθαρμένα ανθρωπάρια που δανειζόντουσαν ασυστόλως, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στις τύχες της χώρας.

Παραθέτω ακόμη τέσσερα γεγονότα, από τα πολλά που γνωρίζω, με τα οποία επιβεβαιώνεται ο “Ιερός Δεσμός” μεταξύ Ελλήνων – Γερμανών στον τομέα αυτό:

  • Οι ‘”μεικτές ομάδες προσευχής” (με το όνομα αυτό καμουφλάριζαν τις φατρίες) για εκμαυλισμό Αξιωματούχων για την αγορά των υπερκοστολογημένων υποβρυχίων 214 της HDW.
  • Η μεγάλη παρέα της Siemens (ίδετε το ημερολόγιο Χριστοφοράκου) με τις προσωπικές παροχές σε πολιτικούς (152 βουλευτές και 15 Υπουργούς) και κόμματα (π.χ. 1 εκ. Μάρκα προς ΠΑΣΟΚ δια κ. Τσουκάτου).
  • Τις ωφέλιμες πληρωμές (έτσι ονόμαζαν τις μίζες για την αγορά των γερμανικών αρμάτων LEO II, κόστους 1,75 δις € και πυροβόλων M2000), όπως προκύπτει από έγγραφο της  STN ATLAS ELECTRONIC/19-12-17
  • Το love story “συμπαραγωγής” χιλιάδων οχημάτων MERCEDES στην ΕΛΒΟ.

Συμπέρασμα: Διεφθαρμένοι Έλληνες Αξιωματούχοι, ένιοι υψηλοτάτου επιπέδου, και Γερμανοί βιομηχανικοί παράγοντες, με τις ευλογίες η ανοχή της Γερμανικής Εξουσίας λήστευαν αγρίως το Ελληνικό Δημόσιο.

Από το “φαγοπότι” δεν έπρεπε να μείνει έξω το Γερμανικό Τραπεζικό σύστημα. Γι’ αυτό όταν οι πληρωμές γίνονταν με το κόλπο των SWAPS (π.χ. η αγορά των Ε/Π APACHE και των NH-90 “καπελώθηκε¨ έκαστη με 70 εκ. €) μεσολαβούσε η DEUTSCHE BANK… Όλα αυτά επί κ. Σημίτη……..

Περιττό να προσθέσω ότι το σύστημα αυτό δεν διαταράχθηκε επί Κυβέρνησης κ. Κων. Καραμανλή, η οποία συγκάλυψε πλήρως όλες τις ατασθαλίες της προκατόχου της και συνέχισε δανειζόμενη.

Τι άλλο χρειαζόταν η TRANSPARENCY INTERNATIONAL (Διεθνής Διαφάνεια) για να χαρακτηρίσει την Ελλάδα (2000) ως, πλήρως, διεφθαρμένο κράτος; Παρέλειψε, όμως, η καλή αυτή η Υπηρεσία, να κάνει το ίδιο για τη Γερμανία.

Οι Γερμανοί επίσημοι είχαν στα χέρια τους λίστα των διεφθαρμένων Ελλήνων Πολιτικών που έκλεβαν, ανέχονταν και γνώριζαν τα των λωποδυσιών ή συγκάλυπταν, ωμά, τις αρπαγές ή δανείζονταν ασύστολα για να κάνουν προμήθειες ή να εξαγοράζουν ψήφους με παροχές.

Το τανγκό της διαφθοράς, που θέλει δύο χορευτές, χορεύονταν, με πάθος, από Γερμανό και Έλληνα.

∗ Η ολόσωστη αποφθεγματική ρήση του κ. Σόιμπλε έπρεπε να συμπληρωθεί… Ενθαρρυνόμενοι από τους Γερμανούς φίλους τους.

Η διαπραγμάτευση

Αν σ’ ένα τραπέζι χαρτοπαιξίας ή  διαπραγματεύσεων δεν έχεις καταλάβει σε 20′ ποιος είναι το κορόιδο, τότε είσαι εσύ.

Al Capone, Αρχιγκάγκστερ 

Αφού ο ανεπαρκέστατος κ. Γεώργιος Β. Παπανδρέου Γ. μας παρέπεμψε στο “πραιτόριο” ΔΝΤ – δανειστών, με ανεπαρκείς δικαιολογίες, έπρεπε να εισέλθουμε διεκδικώντας ευνοϊκούς όρους. Και είχαμε αυτό το δικαίωμα, απ’ ότι προκύπτει από τα προηγούμενα. Εμείς οδηγηθήκαμε εκεί ως πρόβατα επί σφαγή.

Οι διαπραγματεύσεις απαιτούν γνώστες, ικανούς, έμπειρους, μαχητικούς και πατριώτες διαπραγματευτές (αυτό που συνέβη στις άλλες χώρες των μνημονίων Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) και, κυρίως, καθαρούς.  Να κοιτάζουν τον κάθε κ. Σόιμπλε (που γνώριζε λεπτομερώς τα προφίλ και τον βίο – πολιτεία των Ελλήνων πολιτικών) στα μάτια και όχι να σέρνονται, παρακαλώντας, ελπίζοντες στην κατανόηση πρώην “φιλαρακίων. Εκτός τούτου, ήταν εντελώς γελοίο να χρίζονται διαπραγματευτές αμφιλεγόμενοι πολιτικοί οι οποίοι είχαν στελεχώσει όλο αυτό τον Κυβερνητικό συρφετό που μας οδήγησε στην εκτροχιασμό. Να στέλνουμε τους εμπρηστές να σβήσουν τη φωτιά; Ο τότε Πρωθυπουργός, έχων απόλυτη συνείδηση της ευθύνης, επέδειξε ως ΥΠΟΙΚ, βασικό διαπραγματευτή, τον πρώην ΥΕΘΑ κ. Ε. Βενιζέλο, συνταγματολόγο, αποτυχόντα θλιβερά στον τομέα της Άμυνας, ουδεμία σχέση έχοντα με Οικονομικά. Πέραν αυτού ήταν διαρκώς Υπουργός, από εποχής Α.Π., και επί Σημιτισμού κορυφαίος γνωρίζων τα πάντα περί οργίων (Χρηματιστηρίου, Πανευρωπαϊκών Αγώνων, Εξοπλισμών, Κτηματολογίου. ΟΑ κ.α.) και περί αχαλίνωτων δανεισμών.

Το ΠΑΣΟΚ, τότε, είχε άλλα στελέχη πολύ καταλληλότερα για την σκληρή αυτή δουλειά, όπως ο καθαρός, ικανότατος, έμπειρος κ. Αλέκος Παπαδόπουλος. Ο Αλέκος ήταν υπερβολικά έντιμος, επομένως ακατάλληλος.

Το πρώτο μέλημα του κ. ΕΒ ήταν να διορίσει τους φίλους του σε βασικά πόστα. Απλά αναφέρω ότι ως Πρόεδρο της, εξαιρετικά εξειδικευμένης Επιτροπής Κεφαλαιοαγοράς, που απαιτεί οικονομολόγο ολκής, διόρισε τον κ. Κ. Μποτόπουλο, συνταγματολόγο!

Τελικά, οι διαπραγματευτές μας, απέτυχαν οικτρά: Ανέχθησαν τους ιταμούς και προκλητικούς όρους των δανειστών. Για να χαρακτηρίσω με στρατιωτική ορολογία την αποτυχία, θεωρώ ότι “υπέστειλαν, πολλάκις, και τας σκελέας των” στα συνεταιράκια τους, τους Γερμανούς.

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος. τ. Ευρωβουλευτής, κ. Π. Λουκάκος δηλώνει (Ρ/Σ 90,1 01/01/15) “Οι απελθόντες ουδέποτε διαπραγματεύτηκαν”. Ο κ. Ε. Βενιζέλος, υπέστη πανωλεθρία, ανακηρύσσεται από τους FINANCIAL TIMES (23/11/11) ως ο χειρότερος ΥΠΟΙΚ της Ευρώπης, ενώ φρόντιζε να “λησμονήσει” σε ένα συρτάρι τη λίστα Lagarnd επί 10 μήνες! Αμέσως μετά εκλέγεται Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ. Κλαυσίγελως! Τα ΝΕΑ (11-11-11) σαρκάζουν! “Η διαπραγματευτική επαφή Βενιζέλου με την Τρόικα μας κόστισε μερικές δις ευρώ ακόμη).

Μόλις πρόσφατα (25 Δεκ.) ο κ. Στ. Θεοδωράκης κατήγγειλε τους διαπραγματευτές ότι υπέγραφαν τα πάντα.

Τι έπρεπε να κάνουν οι ανεπαρκείς ημέτεροι;

Να επιτεθούν, κατά μέτωπο, στους δανειστές, παρουσιάζοντας με αδιάσειστα στοιχεία την συνευθύνη τους για την τραγωδία του Ελληνικού Λαού. Να τους ρωτήσουν:

  • Δεν ξέρατε ποιες ανυπόληπτες, διεφθαρμένες και ανεπαρκείς Κυβερνήσεις δανείζατε; Ποιους πολιτικούς;
  • Αφού γνωρίζατε την παντελή αδυναμία του Ελληνικού κράτους ν’ ανταπεξέλθει, δανείζατε για να σας δοθεί η ευκαιρία να γδάρετε, μετά, τον Ελληνικό Λαό;
  • Αγνοήσατε τον ολέθριο ρόλο των Γερμανών  Οικονο – βιομηχανικών παραγόντων που λάδωναν συστηματικά διαφθείροντας τους πάντες, για να προωθήσουν τις υποθέσεις τους;

Έτσι θ’ απαιτούσαν ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής των χρεών. Οι Έλληνες διαπραγματευτές περιφέροντας στα διάφορα EUROGROUP, Τρόικες, θεσμούς κ.λπ. σαν βρεγμένες γάτες και λόγω ανεπάρκειας και, το κυριότερο, λόγω συμμετοχής τους, παθητικώς ή ενεργητικώς, στα τεκταινόμενα την εποχή της κραιπάλης. Δεν θα ήσαν αυτοί λύκοι, αν δεν είμαστε εμείς πρόβατα…

Αντί επιλόγου

  1. Υπάρχουν ακόμη περιθώρια να απαιτήσουμε άλλη μεταχείριση. Βούληση και στελέχη υπάρχουν να το πράξουν;
  2. Θυμάμαι τον . Α. Τσίπρα να τονίζει, πριν καταλάβει τον θώκο: Εγώ θα διαπραγματευτώ με τους δανειστές κοιτάζοντας τους στα μάτια. Εννοείτε τι εννοούσε. Πράγματι, ήταν ο μόνος που μπορούσε να το κάνει. Δεν το είδα. Μήπως η έλλειψη εμπειρίας, επαρκών συνεργατών και τα μεγαλεία της Εξουσίας του προκάλεσαν οφθαλμίες, όπως γράφει ο αθάνατος Ροΐδης.
  3. Η παντελής έλλειψη αναζήτησης ευθύνης, η ανυπαρξία στοιχειώδους Νεμέσεως (ούτε ένας διεφθαρμένος πολιτικός, πλην Άκη, δεν οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα. Αντίθετα σήμερα μας κουνάν το δάκτυλο και  …… να μας ξανασώσουν). Αίσχος!
  4. Συνεχίζεται το όργιο των διορισμών αργόσχολων από τις λίστες των νομενκλατουρίων, ακόμη και στην υπερκορεσμένη Βουλή. Ντροπή!
  5. Ο φιλοδοξών να κυβερνήσει κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει στον κ.Α. Παπαχελά (SKY 02.02.2016): “Οι Έλληνικές Κυβερνήσεις έχουν χάσει εντελώς την αξιοπρέπεια τους στο εξωτερικό”. Η δήλωση επιβεβαιώνει τα όσα αναφέρω παραπάνω. Μία, εξαιρετικά αναξιόπιστη, ήταν κι αυτή του κ. Α. Σαμαρά (των Αντωνομπένηδων), τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης εγκωμιάζει, τελευταίως, συχνότατα. Ζήτω το Έθνος!

Σημ. 1) Δεν στοχοποιώ την Γερμανία. Υπάρχουν κι άλλες προμηθεύτριες χώρες που κορυφαίοι τους παράγοντες χόρευαν το τανγκό της μίζας με δικούς μας δωσίλογους. Δεν ησαν. όμως, και δανειστές μας. Η Γερμανία συνδυάζει και τα δύο.

2) Την περίοδο της κραιπάλης, τα περισσότερα ΜΜΕ, λόγω των στενών δεσμών που είχαν συνάψει οι ιδιοκτήτες τους με κυβερνήσεις λωποδυτών και τα περιβόητα δημιοσιογραφικά pay-rolls στηρίζαν χωρίς επιφυλάξεις τις επιλογές ενώ, παράλληλα, λοιδορούσαν και χλεύαζαν κάθε αντίθετη άποψη

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης