Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι αμερικανοί παίρνουν τα πυρηνικά τους όπλα από το Ιντσιρλίκ!

Οι αμερικανοί παίρνουν τα πυρηνικά τους όπλα από το Ιντσιρλίκ!

Λίγες ώρες μετά από το μήνυμα του μυστικοσύμβουλου του Ερντογάν στο twitter σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία πρέπει να “αρπάξει” τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ.γίνεται γνωστή μια άλλη είδηση που προκαλεί ενδιαφέρον.Σύμφωνα μ΄ αυτή οι αμερικανοί έχουν αρχίσει ήδη να μεταφέρουν από το Ιντσιρλίκ στην Ρουμανία τα πυρηνικά τους όπλα!

Την είδηση δημοσιεύει ο ιστότοπος EurActiv.com επικαλούμενος δύο διαφοετικές πηγές,όπως αναφέρει.

Η μία λέει ότι η μεταφορά των όπλων αυτών δημιουργεί πολλές τεχνικές, αλλά και πολιτικές προκλήσεις. “Δεν είναι εύκολο να μετακινήσεις περισσότερα από 20 πυρηνικά όπλα”, δήλωσε στο EurActiv.com η πηγή. Σύμφωνα με την δεύτερη πηγή  η κατάσταση που επικρατεί στις  αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι τέτοια που  η Ουάσινγκτον δεν εμπιστεύεται πλέον την Άγκυρα για να φιλοξενεί στο έδαφός της αυτά τα όπλα. Η πηγή αυτή πρόσθεσε πως τα αμερικανικά όπλα μεταφέρονται στην αεροπορική βάση Ντεβέσελου στη Ρουμανία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ στο Ντεβέσελου, κοντά στην πόλη Καρακάλ, είναι το σημείο ανάπτυξης της αμερικανικής πυραυλικής ασπίδας, η οποία έχει εξοργίσει τη Ρωσία. Το ρουμανικό υπουργείο Εξωτερικών διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ μεταφέρονται στη Ρουμανία. O EurActiv.com σημειώνει πάντως πως, σύμφωνα με μια πρακτική που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, πληροφορίες που διαρρέουν αναφορικά με την παρουσία αμερικανικών πυρηνικών όπλων σε ευρωπαϊκό έδαφος ουδέποτε επιβεβαιώνονται επίσημα. Είναι ωστόσο γνωστό πως το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία και η Ιταλία φιλοξενούν στο έδαφός τους πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης