Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
19/08/2017 | 06:20 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Επαναφορά στελεχών που παραιτήθηκαν τη τελευταία 5ετία από το Λιμενικό

Επαναφορά στελεχών που παραιτήθηκαν τη τελευταία 5ετία από το Λιμενικό

 Σύμφωνα με  πληροφορίες του Militaire η ηγεσία του Λιμενικού Σώματος είναι ένα βήμα πριν λάβει απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα επαναφοράς για  αποστρατευμένα στελέχη που παραιτήθηκαν εντός της τελευταίας 5ετίας. Συγκεκριμένα, βάσει του Π.Δ. 37/2012 στο οποίο προβλέπεται η εφεδρεία, κάθε βαθμοφόρος του Λ.Σ. ο οποίος συμμετέχει στον εν λόγω θεσμό – διάρκειας 5 ετών – έχει την δυνατότητα να επανέλθει στο Σώμα σε περίπτωση έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών, οι οποίες αιτιολογημένα δε δύνανται να καλυφθούν από τα εν ενεργεία στελέχη του Λ.Σ.−ΕΛ.ΑΚΤ.

Καθώς λοιπόν με βάση το ισχύον οργανόγραμμα του Λ.Σ. υπάρχουν εκατοντάδες κενές θέσεις και η ηγεσία του Σώματος επανειλημμένως έχει δηλώσει την ανάγκη πρόσληψης νέων στελεχών, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για όσους είτε μετάνιωσαν την αποστρατεία τους, είτε βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση. Με αυτό τον τρόπο μάλιστα το Αρχηγείο δεν χρειάζεται να λογοδοτήσει στην Τροικα καθώς η διαδικασία ουσιαστικά δεν είναι αυτή της πρόσληψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες την  αρχή πρόκειται να κάνει αξιωματικός ο οποίος διέπεται από ιδιαίτερο νομικό καθεστώς το οποίο δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την ηγεσία του Λ.Σ. Εάν υπάρχει η πρόθεση να επανέλθει 1 αξιωματικός, τότε ο δρόμος είναι ανοιχτός για όσους το επιθυμούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης