Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Αμυντική Βιομηχανία ΣΤΡΑΤΟΣ
20/08/2016 | 07:01 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ενδιαφέρον από Λίβανο για να αγοράσει τα ελληνικά NH-90

Ενδιαφέρον από Λίβανο για να αγοράσει τα ελληνικά NH-90

Δεν είναι μόνο τα F-16 Block 30 τα οποία είναι υποψήφια για πώληση από την Ελλάδα. Το θέμα των μεταφορικών ελικοπτέρων NH-90, μπορεί να μην “ακούγεται”, αλλά κάθε άλλο παρά έχει κλείσει. Αντιθέτως φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, υπάρχει ένας νέος πελάτης που έχει δείξει σοβαρό ενδιαφέρον για να αγοράσει όλα τα NH-90. Είναι ο Λίβανος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Militaire.gr, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, είχε επαφή με τον Λιβανέζο ομόλογό του στην Γαλλία, όπου βρέθηκε ο Έλληνας ΥΕΘΑ για να κάνει χειρουργείο στο πόδι του.

Ο Λιβανέζος υπουργός Άμυνας εξέφρασε ενδιαφέρον για την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90, για τα οποία ο Καμμένος επιμένει ότι πρέπει να πουληθούν. Για να υπάρξει συμφωνία έχουμε βεβαίως ακόμη πολύ δρόμο και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτός θα καταλήξει κάπου.

Το ερώτημα βέβαια είναι ότι ακόμη κι αν τελικά αγοραστούν τα ελικόπτερα NH-90 από τον Λίβανο ή από κάποια άλλη χώρα, εμείς τι κάνουμε; Σύμφωνα με όσα λένε από το ΥΠΕΘΑ, έχοντας θέλουμε να πιστεύουμε ρωτήσει και το ΓΕΣ, οι μεταφορικές ανάγκες του ΣΞ καλύπτονται από τα υπάρχοντα CHINOOK αλλά και από τα μεταχειρισμένα που θα πάρουμε από τις ΗΠΑ. Άποψη που προφανώς θέλει πολύ κουβέντα.

Το βεβαιο είναι ότι τα NH-90 μπήκαν και παραμένουν στην “βιτρίνα” προς πώληση.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης