Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Εναέριος και οπλισμένος “Επιδρομέας”! Ο θανάσιμος κίνδυνος των τουρκικών UAV έρχεται

Εναέριος και οπλισμένος

Σύμφωνα με ανάρτηση του τουρκικού Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας στην σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, γνωστοποιήθηκαν νέες πληροφορίες για το UAV με την ονομασία “AKINCI” (Eπιδρομέας). Μακέτα του  UAV παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Δεκέμβριο 2015 σε σχετική εκδήλωση με αντικείμενο τον οδικό χάρτη των τουρκικών UAV με ορίζοντα το 2030. Στον παρακάτω οδικό χάρτη αποτυπώνονται, πλέον των άλλων τα οποία έχουν αναλυθεί τον Δεκέμβριο 2015, ξεκάθαρα οι φιλοδοξίες των Τούρκων για κατασκευή STEALTH UAV.

tourkia_uav_hartis

Ειδικότερα, στην ανάρτηση αναφέρεται ότι το συγκεκριμένο οπλισμένο μοντέλο, το οποίο σχεδιάζεται από την κρατική αεροπορική βιομηχανία (TAI/TUSAS), θα είναι έτοιμο το 2018. Το UAV AKINCI θα μπορεί να πετά σε ύψος 45.000 πόδια (13.716 μέτρα) και θα δύναται να μεταφέρει 1.000 kg φορτίο (ηλεκτρονικά συστήματα και οπλισμό), ενώ το συνολικό βάρος του UAV θα είναι 5.000 kg. Για να επιτευχθεί η πτήση του παραπάνω UAV θα χρησιμοποιηθεί νέος κινητήρας Turboprop κατασκευής της επίσης κρατικής εταιρείας (TEI).

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό το UAV AKINCI θα μπορεί να μεταφέρει οπλισμό αντίστοιχο των μαχητικών αεροσκαφών (σε αντίθεση με τα UAV BAYRAKTAR-KARAYEL, τα οποία μεταφέρουν μίνι πυραύλους MAM-L της ROKETSAN).

Eπιπλέον, ο σχεδιασμός της ΤΑΙ σκοπεύει να καταστήσει το AKINCI εφάμιλλο ανταγωνιστή του MQ-9 Reaper που χρησιμοποιεί η ΠΑ των ΗΠΑ.

Συμπέρασμα; Είναι πολλά τα πρβλήματα στα οποία θα πρέπει να αναζητήσουμε λύση σύντομα.Προς το παρόν δυσυτυχώς ούτε καν έχουμε ξεκινήσει να τις αναζητούμε…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης