Υποστηριξε το militaire
ΠΝ
13/11/2017 | 06:28 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Εκτελέσεις” αξιωματικών “επί παραγγελία”! Το ψάχνει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων

Όταν διαβάσαμε για πρώτη φορά για την σύσταση Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων αναρωτηθήκαμε αν αυτή θα ΄χει να κάνει μόνο με οικονομικές υποθέσεις ή θα ερευνά και άλλες σοβαρές περιπτώσεις. Όπως για παράδειγμα την “εκτέλεση” αξιωματικών μέσω περίεργων δημοσιευμάτων που συχνά, πυκνά κυκλοφορούν κυρίως στο διαδίκτυο, αλλά και σε περιθωριακές εφημερίδες. Φαίνεται ότι η νέα υπηρεσία θα έχει στις αρμοδιότητές της και αυτές τις περιπτώσεις.

Τελευταίο παράδειγμα που οδήγησε στην απόφαση, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων να ερευνά και υποθέσεις “στοχοποίησης” στελεχών, είναι η συστηματική και κυρίως ανεξήγητη προσπάθεια που γίνεται για να απαξιωθεί ανώτατος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετεί σε καίρια θέση του ΓΕΝ. Έχουν υπάρξει δύο προσπάθειες να πληγεί μέσω ακροδεξιού μέσου με θλιθερά και αστήρικτα υπονοούμενα, όχι για τον ίδιο αλλά για πρώην συνεργάτες του! Οι οποίοι κατά το δημοσίευμα “σφαίρα”, έχουν διάφορα θέματα να αντιμετωπίσουν.

Στην Ελλάδα όπου από το 1974 υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει συλλογική και οικογενειακή ευθύνη ως γνωστόν. Συνεπώς η επιλογή κάποιου ή κάποιων “παρακρατικών”,  να πλήξουν έναν ανώτατο αξιωματικό του ΠΝ μέσω φημολογιών για πρώην συνεργάτες του, προκαλεί την εξής απλή διαπίστωση: δεν μπορούν να τον πλήξουν απ΄ ευθείας και επιλέγουν την ακροδεξιά, παρακρατική τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα.

Η περίπτωση επαναλαμβάνουμε δεν είναι η μοναδική. Κι αυτός είναι ο λόγος που η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων θα ασχοληθεί με τέτοιου είδους “δημοσιεύματα-συμβόλαια”. Δεν είναι δυνατόν αξιωματικοί που έχουν εδώ και χρόνια κριθεί για την πορεία τους, να αισθάνονται όμηροι γραφικών παρακρατικών που θεωρούν ότι έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν τη τύχη στελεχών των ΕΔ.

Η συγκεκριμένη περίπτωση πιθανόν να αποτελέσει την πρώτη “επιχείρηση” αυτού του είδους για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης