Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Εθνοφρουρά στη Γαλλία θέλει να φτιάξει ο Ολάντ

Εθνοφρουρά στη Γαλλία θέλει να φτιάξει ο Ολάντ

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε σήμερα ότι θέλει να δημιουργήσει προσεχώς μια Eθνοφρουρά στη Γαλλία ώστε να συνδράμει τις δυνάμεις της τάξης στη μάχη κατά των τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε πως η Εθνοφρουρά θα οικοδομηθεί από τις υπάρχουσες επιχειρησιακές εφεδρείες», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το Ελιζέ έπειτα από συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με κοινοβουλευτικούς που ειδικεύονται στο θέμα αυτό. Οι διευθετήσεις θα γίνουν αρχές Αυγούστου, προτού αρχίσει η λειτουργία του θεσμού η οποία αναμένεται στις αρχές του φθινοπώρου.

«Οι όροι του σχηματισμού και η κατανομή των δυνάμεων προστασίας επί του γαλλικού εδάφους θα καθοριστούν ύστερα από συμφωνία με όλους τους (εμπλεκόμενους) παράγοντες», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση. «Ένα συμβούλιο για την άμυνα» θα συζητήσει για αυτή τη μελλοντική Εθνοφρουρά στις αρχές Αυγούστου και αναμένεται να ορίσει επακριβώς τη δύναμή της.

Ο σκοπός είναι να «καταστεί επιχειρησιακή το ταχύτερο δυνατό η συγκρότηση αυτής της δύναμης που θα τεθεί στην υπηρεσία της προστασίας των Γάλλων», αναφέρει η ανακοίνωση του Ελιζέ.

Μέχρι τώρα ο Φρανσουά Ολάντ είχε αναφερθεί μόνο στην ανάπτυξη εφεδρειών της χωροφυλακής, της αστυνομίας και εκείνων του Στρατού Ξηράς, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού προς υποστήριξη των δυνάμεων της τάξης οι οποίες βρίσκονται υπό πίεση εδώ και 18 μήνες έπειτα από σειρά επιθέσεων που τελευταία έχουν αυξηθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, 15.000 έφεδροι αναμένεται να είναι διαθέσιμοι έως τα τέλη Ιουλίου έναντι 12.000 σήμερα.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία», δήλωσε εξάλλου ο Φρανσουά Ολάντ απαντώντας στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως η Γαλλία δεν είναι πλέον η ίδια μετά την επίθεση στη Νίκαια και τη δολοφονία ενός ιερέα.

«Η Γαλλία θα είναι πάντα η Γαλλία, επειδή η Γαλλία δεν παραδίνεται ποτέ και επειδή η Γαλλία φέρει πάντα ιδανικά, αξίες, αρχές που μας κάνουν αναγνωρίσιμους σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια ομιλία στη Ριβσάλτ (νοτιο-δυτική Γαλλία).

«Όταν κάποιος πέφτει, δεν μοιάζει πλέον με αυτό που ήταν πριν. Αυτό μπορεί να συμβεί σε άλλους, πέραν του Ατλαντικού», συνέχισε ο Φρανσουά Ολάντ, αναφερόμενος στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων χωρίς να τον κατονομάζει.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες στην Φλόριντα, ο Τραμπ είπε: «Δεν θα με συμπαθήσουν γι αυτό που θα πω, όμως κοιτάξτε τα γεγονότα στη Νίκαια» (όπου 84 άνθρωποι σκοτώθηκαν την 14η Ιουλίου σε μια επίθεση με φορτηγό). «Είδατε τι συνέβη χθες με τον ιερέα (…). Η Γαλλία δεν είναι πλέον η Γαλλία» υπογράμμισε.

Η γαλλική κυβέρνηση απάντησε χθες με ένα tweet του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς: “#FranceisstillFrance “#Francwisstrong Mr.Trump” (Η Γαλλία είναι πάντα η Γαλλία και η Γαλλία είναι ισχυρή, κύριε Τραμπ).

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης