Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Είστε ψεύτες και θρασύτατοι”! Σκληρή απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Για απύθμενο θράσος και ψεύδη κατηγορεί την Τουρκία το ΥΠΕΞ με αφορμή δήλωση του εκπροσώπου του. Ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ , Στράτος Ευθυμίου,δήλωσε :

«Η Τουρκία συνεχίζει να εμπαίζει τη διεθνή κοινότητα, προβαίνοντας σε δηλώσεις που αποδεικνύουν ότι το θράσος της δεν έχει κανένα όριο. Έφθασε, μάλιστα, στο σημείο να βαφτίζει “εποικοδομητικό πνεύμα” την αδιαλλαξία που επέδειξε στο Crans Montana.

Η νέα κυνική ομολογία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, κ. Çavuşoğlu, στο πλαίσιο χθεσινών δηλώσεων του από την Ακτή Ελεφαντοστού ότι δεν ήταν δυνατό να δεχθεί η Τουρκία, στη Διάσκεψη της Γενεύης, μια «ανόητη πρόταση» που προέβλεπε κατάργηση του «δικαιώματος» μονομερούς επέμβασης, κατάργηση των εγγυήσεων και αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο με χρονοδιάγραμμα, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη των ολοφάνερων ευθυνών της Τουρκίας για το αδιέξοδο της Διάσκεψης για το Κυπριακό και την κατάρρευση των συνομιλιών».

Τι είχε πει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τύπου του τουρκικού  ΥΠΕΞ, Χουσεΐν Μουφτούογλου, «δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο υπουργός Κοτζιάς προβαίνει σε αβάσιμους ισχυρισμούς και εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι επίρριψης ευθυνών» καθώς «όσοι έχουν επίγνωση ότι η προσέγγισή τους είναι μη εποικοδομητική και μακριά από το πνεύμα του συμβιβασμού, είναι επιρρεπείς στο να εκφράζουν αβάσιμους και αναληθείς ισχυρισμούς, ώστε να είναι σε θέση να κατηγορούν μετά όσους εμφανίζουν καλή πίστη και εποικοδομητικότητα, σε αντίθεση με τους ίδιους», όπως αναφέρεται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης