Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Γλείψιμο” Ερντογάν σε Πούτιν! Μόνο πολυχρονεμένε μου δεν τον είπε

Μόνο πολυχρονεμένο δεν είπε τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν ο Ερντογάν στις δηλώσεις του μετά από την συνάντηση που είχαν στην Αγία Πετρούπολη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το dha.com.tr και μετέφρασαν τα tourkikanea.gr ο Ερντογάν δήλωσε:

“ Τα τελευταία χρόνια οι σχέσεις μας και από την σκοπιά του επιπέδου αλλά και από το περιεχόμενο τους είχαν μια ανεπανάληπτη ποιότητα. Αλλά μετά από τον σκοτωμό του Ρώσου στρατιωτικού πέρσι τον Νοέμβριο, οι σχέσεις αυτές κατέβηκαν σε πολύ χαμηλό επίπεδο. Η εσωτερική κατάσταση της Τουρκίας είναι πολύ δύσκολη. Το ότι εν μέσω αυτών των δύσκολων ημερών, βρήκατε την ευκαιρία και τον χρόνο να βρεθείτε εδώ, αποτελεί μια καλή έκφραση της θέλησης και των δύο πλευρών για εξομάλυνση των σχέσεων.Και αυτή η εξέλιξη θα είναι επωφελής για τους λαούς και των δύο χωρών. Ξέρω πως είμαι από τους  πρώτους ηγέτες χώρας που σας τηλεφώνησε μετά από την κρίση που προκλήθηκε από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Εμείς είμαστε και θα είμαστε ενάντιοι σε κάθε είδους απόπειρες πραξικοπήματος και στις κινήσεις που παραβαίνουν το σύνταγμα. Ταυτόχρονα, ελπίζω και πιστεύω πως ο τουρκικός λαός με εσάς επικεφαλής θα ξεπεράσει αυτά τα προβλήματα. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τις σχέσεις μας στην βελτιωμένη τους μορφή. Θα εξετασθούν επίσης οι εμπορικές και οικονομικές μας σχέσεις και ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που έχουμε πάλι αυτή την ευκαιρία. Καλώς ήλθατε¨.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ερντογάν ανέφερε τα εξής :  ¨Ευχαριστώ ιδιαίτερα που σε αυτή την ευαίσθητη περίοδο, δώσατε αυτό το ραντεβού. Ο σχεδιασμός μας ήταν για την συνάντηση των G20. Αλλά το ότι μετά από τα δυσάρεστα περιστατικά, συναντιόμαστε ταχύτερα είναι κάτι για το οποίο ευχαριστώ πραγματικά.Διότι οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας έχουν μπει σε μια πολύ διαφορετική-θετική πορεία. Μια πορεία στην οποία έχουμε θέσει μεγάλου στόχους. Πιστεύω πως μετά από τα βήματα που κάνουμε και θα κάνουμε θα εισέλθουμε σε μια πολύ διαφορετική πορεία. Το ότι την επομένη του πραξικοπήματος της 15/7, εσείς ως ηγέτης μας τηλεφωνήσατε, ήταν κάτι που χαροποίησε όλους εμάς ως επιτροπή αλλά και όλο τον λαό μας. Η τεράστια συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη, ήταν πολύ σημαντική για την στήριξη του λαού μας προς την δημοκρατία και την εναντίωση του στα πραξικοπήματα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί μαζί με αυτήν την επίσκεψη, θα αρχίσουν και οι διαβουλεύσεις ανωτάτου επιπέδου. Στο τραπέζι μας υπάρχουν πολλές διμερείς σχέσεις μεταξύ μας.Η περιοχή πολιτικά έχει προσδοκίες από εμάς. Πιστεύω πως η αλληλεγγύη μας θα βοηθήσει στην επίλυση των θεμάτων στην περιοχή Και πάλι ευχαριστώ”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης