Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
03/02/2017 | 06:45 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Για τα ΕΑΣ το ζητούμενο είναι η σωτηρία κι όχι η “αυτοκτονία”!

Για τα ΕΑΣ το ζητούμενο είναι η σωτηρία κι όχι η

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα εδώ και σχεδόν δυο χρόνια δίνουν μάχη για την επιβίωσή τους. Οι εργαζόμενοι έχουν ταλαιπωρηθεί και οικονομικά και ψυχολογικά. Ο “λογαριασμός” πολλών ετών κατά τα οποία κυβερνήσεις και διοικήσεις έκαναν εγκλήματα κατά των ΕΑΣ έχει έρθει προς πληρωμή.

Οι τελευταίοι μήνες ήταν εφιαλτικοί για τα ΕΑΣ που προσπαθούσαν να μείνουν όρθια χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια. Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος έδωσαν και δίνουν μάχη για να τα κρατήσουν ζωντανά.

Γι΄ αυτό και μας έκανε εντύπωση η ανακοίνωση που πριν μερικές εξέδωσε η ΓΣΕΕ, η οποία καταγγέλει τη διοίκηση της εταιρείας η οποία μετά τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους, τώρα μηνύει και 14 εργαζόμενους, μεταξύ αυτών και των συνδικαλιστικών τους στελεχών συνεχίζοντας την επιχείρηση εκφοβισμού”.

Οι συνδικαλιστές κάνουν τη δουλειά τους. Αλλά αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι η σωτηρία της εταιρείας. Η οποία δεν έχει εξασφαλιστεί. Η διοίκηση που αυτή τη στιγμή υπάρχει στα ΕΑΣ, ο πρόεδρος Θεόφιλος Βασιλείου και ο διευθύνων σύμβουλος Ναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, είναι ότι καλύτερο μπορούσε να επιλεγεί, γιατί έχει αποδείξει ότι το “παλεύει”, ουσιαστικά αβοήθητη. Αν κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε ακόμη στις δεκαετίες του ’80 και του ’90 θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για το κόστος: η ετιαρεία θα κλείσει. Οι κινήσεις που ΄χουν γίνει το τελευταίο διάστημα αποτελούν μονόδρομο, είτε μας αρέσουν, είτε όχι.

Δεν είναι ώρα για “επαναστατική-συνδικαλιστική γυμναστική”.

Θα μπορούσαμε να “χαϊδέψουμε” τ΄ αυτιά κάποιων συνδικαλιστών. Αλλά η πραγματικότητα είναι μία και είναι πολύ σκληρή.

Τα ΕΑΣ πρέπει να σωθούν κι όχι να “αυτοκτονήσουν”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης