Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Γιατί έχει νεύρα η Τουρκία με την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και κάνει …”νάζια” στο Αιγαίο

Γιατί έχει νεύρα η Τουρκία με την επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και κάνει ...

“Υποδοχή” στον Πούτιν αλλά από…πολύ μακρυά και εκ του ασφαλούς έκαναν οι Τούρκοι με τις υπερπτήσεις τους πάνω από ελληνικά νησιά.Γιατί ενοχλήθηκαν τόσο;Η πιθανότερη αιτία είναι το μήνυμα που από χθες έστειλε το Κρεμλίνο και για το οποίο έγραψε σχετικά το Militaire.gr. Συνεργάτης του Πούτιν δήλωσε ότι “η στρατιωτική συνεργασία Ρωσίας-Ελλάδας είναι πάντα σημαντική λόγω της τουρκικής απειλής”. Αυτή είναι μία από τις αιτίες που η Άγκυρα εκπέμπει εκνευρισμό για την επίσκεψη Πούτιν.

Αυτό βέβαια δεν ακυρώνει το μέγεθος της τουρκικής αλητείας.Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από τις χειραψίες του Ερντογάν με τον Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη.Εκεί που όλη η πολιτική ηγεσία της Άγκυρας συμφωνούσε για την ανάγκη να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο και στα …μουλωχτά ως συνήθως έριχναν το φταίξιμο στους “κακούς στρατιωτικούς”! Ψέμμα ασύστολο το οποίο όμως κάποιοι εδώ στην Αθήνα θέλουν να πιστεύουν.

Τι ακριβώς έκαναν οι Τούρκοι σήμερα στο Αιγαίο,σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΑ:

Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις (4) υπερπτήσεις από τουρκικά μαχητικά:

 

          1η : 13:45 από 4 F-16 στα 3.400 πόδια στους Ανθρωποφάγους

 

          2η & 3η :13:48 από 2 F-16 στα 5.200 πόδια στους Ανθρωποφάγους και στα 8.800 στο Αγαθονήσι.

          Ο Σχηματισμός αποτελούταν από έξι (6) F-16 και εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 13:19 μεταξύ Χίου – Λέσβου. Αναχαιτίσθηκε από δύο (2) F-16 της 347Μ, τα οποία απογειώθηκαν από την 130ΣΜ – Λήμνος)

 

        4η :13:54 από F-16 στα 20.000 πόδια στο Αγαθονήσι.

          Τα αεροσκάφη εισήλθαν εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 13:35 μεταξύ Χίου – Σάμου. Αναχαιτίσθηκε από δύο (2) F-16 της 337Μ, τα οποία απογειώθηκαν από την 135ΣΜ – Σκύρος)

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης