Υποστηριξε το militaire
Άποψη
20/12/2017 | 06:25 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“ΓΕΣ έχουμε πρόβλημα”! Η 5χρόνη κατάρα που κρατά τον Στρατό Ξηράς πίσω

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Αν δεν γνωρίζαμε καλά τον Στρατηγό Κωνσταντίνο Ζιαζιά θα πιστεύαμε ότι  φεύγοντας από το ΓΕΣ, εκείνη τη καλοκαιρινή νύχτα του 2012, έχοντας με αξιοπρέπεια υποβάλλει την παραίτησή του στους τρεις υπουργούς του ΥΠΕΘΑ, “καταράστηκε” να μην επανέλθει ποτέ η ηρεμία στον ΣΞ. Καμία κατάρα δεν έριξε ο Στρατηγός, αλλά πέντε χρόνια τώρα η ηρεμία στο ΓΕΣ δεν λέει να έρθει…

Ο Στρατηγός Ζιαζιάς παραιτήθηκε επειδή οι υπουργοί ήθελαν να του υπαγορεύσουν τα ονόματα των αξιωματικών που θα προαχθούν ή θα αποστρατευθούν…

Ο διάδοχός του Στρατηγός Κώστας Γκίνης αποστρατεύθηκε λίγους μήνες μετά επειδή επίσης αρνήθηκε να υποκύψει σε ανάλογες απαιτήσεις!

Ο Στρατηγός Τσέλιος αποστρατεύθηκε επειδή κρίθηκε ότι είναι πολύ…καταδρομέας. Κύριος ήρθε και κύριος έφυγε…

Ο Στρατηγός Μανωλάς αποστρατεύθηκε ,γιατί επέμεινε να λέει στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο τη ρεαλιστική λύση για την υπόθεση των NH-90.

Ο Στρατηγός Τελλίδης αποστρατεύθηκε άγνωστο γιατί! Δεν ήταν ίσως τόσο “λαμπερός” και τόσο “σταρ”, αλλά υπήρξε συνεπής εργάτης κι αυτό μάλλον χρειαζόταν στο ΓΕΣ.

Τώρα Α/ΓΕΣ είναι ο Στρατηγός Στεφανής…

Και μόνο οι τόσες αλλαγές Αρχηγών ΓΕΣ σε πέντε χρόνια αποδεικνύουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Και εξακολουθεί να μην πηγαίνει…

Εδώ και ένα χρόνο με την θητεία Αρχηγών να έχει επανέλθει για να δώσει χρόνο στους Αρχηγούς να δουλέψουν απερίσπαστα και να δώσει τέλος στα σενάρια κρίσεων που άρχιζαν την επομένη των κρίσεων, μόνο ηρεμία δεν επικρατεί!

Κάθε λίγο και λιγάκι υπάρχει αναταραχή και συναγερμός για “αλλαγές” οι οποίες περιέργως πάντα περιστρέφονται γύρω από το ΓΕΣ! Πότε ο Α/ΓΕΣ γίνεται Α/ΓΕΕΘΑ, πότε ο Α/ΓΕΣ φεύγει και πότε μένει! Στο ενδιάμεσο των σεναρίων υπάρχουν πάντα “διαρροές” και “σενάρια” για κακές σχέσεις με τους άλλους Αρχηγούς και άντε πάλι από την αρχή!

Αυτή είναι η καθημερινότητα πλέον στον διάδρομο του τρίτου ορόφου κι όποιος παριστάνει ότι δεν το βλέπει,δεν το ακούει και δεν το “μυρίζει” θα ΄χει προφανώς τους λόγους του να παριστάνει τον ανήξερο!

Δεν θα αναφερθούμε σήμερα  στα χυδαία και συκοφαντικά δημοσιεύματα που εμπλέκουν πρώην Αρχηγούς και δημοσιογράφους σε αθλιότητες. Αναμένουμε τις επίσημες απαντήσεις του ΓΕΣ σε συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουμε θέσει μετά από μία γρήγορη έρευνα που κάναμε για να τα εξηγήσουμε. Δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη δουλειά.Αλλά ας έχουμε και τις απαντήσεις του ΓΕΣ…

Είναι επίσης εξοργιστικό κάθε δημοσίευμα που ασκεί κριτική στο ΓΕΣ και την ηγεσία του να αποδίδεται αυτόματα σε άλλα Γενικά Επιτελεία που …φθονούν μάλλον τις επιδόσεις του ΓΕΣ! Ας πάψουν να βλέπουν φαντάσματα και ν΄ ακούνε φωνές. Ίσως είναι ώρα για λίγη αυτοκριτική.

Το μόνο βέβαιο ότι μ΄ αυτή τη κατάσταση το ΓΕΣ και ο ΣΞ έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με τ΄ άλλα Γενικά Επιτελεία σ΄ όλα! Από την διαχείριση του προσωπικού από το οποίο ακούμε φοβερά παράπονα μέχρι τον εξοπλισμό του.

Η λύση δεν μπορεί παρά να δοθεί από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ. Η οποία ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να προχωρήσει σε αλλαγές Αρχηγών ένα περίπου χρόνο μετά από την σωστή απόφασή της να επαναφέρει τη θητεία Αρχηγών. Η επιλογή που μένει είναι να υπάρξει μία επανεκκίνηση στο “σχήμα” της στρατιωτικής ηγεσίας. Αν κάποιος δεν θέλει να σταθεί στην ίδια γραμμή αφετηρίας με όλους τους άλλους,τότε προφανώς θα πρέπει να εξεταστούν κι άλλες επιλογές,όσο κι αν δεν είναι ευχάριστες. Με το κλίμα που διαμορφώνεται πάντως από συγκεκριμένους κύκλους δουλειά δεν γίνεται.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης