Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Γαλλική εξοπλιστική σιωπή” στην Ελλάδα από τον δραστήριο στην Άμυνα Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμ.Μακρόν ,ήρθε στην Ελλάδα, είπε πολλά θερμά λόγια για τη χώρα μας ,τις προσπάθειες των πολίτων της αλλά και για τον πρωθυπουργό, υποσχέθηκε επενδύσεις από γαλλικές εταιρείες, “μάλωσε” το ΔΝΤ και δήλωσε ότι θέλει περισσότερο δημοκρατία στην ΕΕ. Το μόνο που δεν φαίνεται να προκύπτει από την επίσκεψή του, είναι κάτι άμεσο που να ΄χει σχέση με το “γαλλικό κομμάτι” του ελληνικού οπλοστασίου.

Από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ε.Μακρόν δεν έχει κρύψει ότι ο χώρος των εξοπλισμών και ειδικά η εξαγωγή γαλλικών όπλων τον ενδιαφέρει. Ο Μακρόν προσγειώθηκε στην έκθεση του Μπουρζέ με ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Α400, επιβιβάστηκε εν πλω σε υποβρύχιο του γαλλικού ναυτικού και γενικά δείχνει διατεθειμένος να “σπρώξει” τα γαλλικά “προϊόντα” στην διεθνή αγορά. Γι΄ αυτό και η σιωπή στην κατά τ΄  άλλα πολύ θετική επίσκεψή του προκαλεί κάποια ερωτήματα.

Είναι ενδεικτικό ότι αυτές τις ημέρες έγινε γνωστό πως η Γαλλία “μπήκε” πολύ δυνατά στον διαγωνισμό για την επιλογή νέου μαχητικού αεροσκάφους από το Βέλγιο. Η χώρα θέλει να αντικαταστήσει 54 F-16 με 34 μαχητικά νεότερης γενιάς. Μετά από την αποχώρηση του σουηδικού Gripen,υποψήφια ήταν το F-35 και το Eurofighter. Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι εισέρχεται στον διαγωνισμό προτείνοντας πώληση Rafale,μαζί μ ένα πακέτο αμυντικής,βιομηχανικής συνεργασίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης