Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πολιτική
04/04/2017 | 06:12 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Βουλευτική αποζημίωση ίση με το μισθό πιλότου μαχητικού”! Τι λένε οι 300;

Πριν από περίπου ένα χρόνο ένας πολιτικός είχε τολμήσει να κάνει μια πρόταση:

“Η βουλευτική αποζημίωση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τις συνολικές αποδοχές ενός χειριστή μαχητικού αεροσκάφους”!

Σήμερα η συγκεκριμένη πρόταση της “Ώρα Αποφάσεων”, της πολιτικής κίνησης της Α. Διαμαντοπούλου, του Γ. Ραγκούση και Γ. Φλωρίδη, τάραξε τα νερά.
Βέβαια για τη πρόταση που “υιοθετήθηκε” από την νέα πολιτική πρωτοβουλία και παραμένει σε ισχύ, δεν έχει βρεθεί ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους 300 βουλευτές να πει μια λέξη!
Ίσως διότι και να πει όχι στην πρόταση πλέον της “Ώρας Αποφάσεων”, δεν είναι κι εύκολο….αφού θα πρέπει να έχει κι επαρκή εξήγηση.

Στα χρόνια της κρίσης όσοι πέρασαν από τα βουλευτικά έδρανα -και ήταν πολλοί- με τη ψήφο τους έκοψαν “τρελά λεφτά” απ΄ όλο το κόσμο. Τα δικά τους τα μείωσαν ελάχιστα, απλά για να λένε ότι κάτι …έχασαν κι αυτοί.

Η πρόταση της πολιτικής κίνησης πλέον “Ώρα Αποφάσεων”, είναι η πιο λογική που ΄χουμε ακούσει. Κι αυτό διότι είναι αδιανόητο σήμερα να νομοθετούν οι βουλευτές, να ζει κάποιος με 300€ το μήνα και οι ίδιοι να λαμβάνουν την ισχύουσα αποζημίωση.
Θα τολμήσει κάποιος να πάρει θέση;
300 βουλευτές κι άλλοι τόσοι και περισσότεροι πολιτευτές κι ούτε ένας δεν έχει το θάρρος να πει τη γνώμη του;

Ο πιλότος που αναχαιτίζει τουρκικά αεροσκάφη και διατρέχει καθημερινό κίνδυνο υπέρ της προστασίας του πολιτεύματος, πρέπει να αμείβεται αντίστοιχα με ένα βουλευτή που υπηρετεί την λειτουργία του πολιτεύματος. Ειδικά από την στιγμή που με τις μονοεδρικές περιφέρειες που προτείνεται, θα μειωθούν στο ελάχιστο οι δαπάνες λειτουργίας ενός βουλευτή. 

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα, είναι πρώτιστο καθήκον των υπευθύνων πολιτικών και δεν πρέπει να χαρίζουμε επιχειρήματα στους λαϊκιστές.
Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε, σε αντίθεση με αυτούς, είναι η συνεισφορά και των δύο στην λειτουργία του πολιτεύματος.
Ούτε να απαξιώσουμε τον ρόλο του βουλευτή όπως κάνουν οι λαϊκιστές, αλλά όπως φαίνεται δεν κάνει η Ώρα Αποφάσεων, ούτε και να κλείνουμε τα αυτιά στην κοινωνική κατακραυγή.

Κανείς σοβαρός πολίτης, ιδίως νέος, δεν μπορεί να προσπεράσει αρνητικά τη συγκεκριμένη πρόταση. Ειδικά οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων για τους οποίους αποτελεί ισχυρή συμβολική αναγνώριση του έργου που επιτελούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης