Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
24/12/2016 | 16:46
Militaire News

Βίτσας από Κοσσυφοπέδιο προς στρατιωτικούς: “Τι μπορούμε να σας δώσουμε αυτή τη στιγμή”

Βίτσας από Κοσσυφοπέδιο προς στρατιωτικούς:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, επισκέφθηκε την έδρα Ελληνικής Δύναμης Κοσσυφοπεδίου (ΕΛΔΥΚΟ-3) στην Πρίστινα, για ανταλλαγή ευχών με το προσωπικό της Μονάδας. Ο ΑΝΥΕΘΑ, στην ομιλία του προς τα στελέχη των ΕΔ επεσήμανε:

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΛΔΥΚΟ ανέφερε: 

Για να είμαι έντιμος και καθαρός, επειδή τα δημοσιονομικά δεν μας επιτρέπουν να αναπληρώσουμε αυτά που κόπηκαν το προηγούμενο διάστημα, λύνουμε δύο ζητήματα: 

Το ένα είναι ότι δεν θα υπάρξουν επιπλέον περικοπές. Αυτό το έχουμε διακηρύξει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και εγώ ο ίδιος με όλους τους τόνους. Άρα αυτό έχει κλείσει. Το δεύτερο είναι να κάνουμε κάποια βήματα, ώστε, αφού δε μπορούμε να δώσουμε χρήματα, να δίνουμε υπηρεσίες και διευκολύνσεις, οι οποίες να αναπληρώνουν αυτά που δεν μπορούμε να δώσουμε, ώσπου να έρθει η ώρα να αρχίσουμε να αναπληρώνουμε αυτά που χάθηκαν και ήταν πάρα πολύ βαριά. Οι περικοπές στον προϋπολογισμό των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία 5 χρόνια ήταν περίπου 50%, ενώ στον προϋπολογισμό της αμοιβής ξεπεράσαν τα 35-40%. Αυτό θέλουμε να αρχίσουμε να το αλλάζουμε”. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ πρόσθεσε ακόμη ότι “στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αυτή η χρονιά με καλύτερες συνθήκες, με την έννοια όχι ότι είμαστε καλύτερα οικονομικά, που είμαστε σαν χώρα, καθόμαστε και κάνουμε την προσπάθεια ώστε με λιγότερα να παράγουμε περισσότερα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να ενδιαφερθούμε για το προσωπικό σε τρία επίπεδα: 

Το πρώτο είναι το επίπεδο της γνώσης, δηλαδή πόσο περισσότερες γνώσεις μπορεί να αποκτά το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το δεύτερο είναι της εκπαίδευσης, δηλαδή του πόσο σε συνθήκες που θέλουμε να αποφύγουμε, μπορούμε να εκπαιδευόμαστε, ώστε να έχουμε τον πολλαπλασιαστή δύναμης”.

Το τρίτο ζήτημα είναι αυτά που είπε ο κ.Βίτσας για τις διευκολύνσεις και την αποφυγή νέων περικοπών.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης