Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Αυτό είναι το Μνημείο Υποβρυχίων για τους νεκρούς του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου-ΦΩΤΟ

Αυτό είναι το Μνημείο Υποβρυχίων για τους νεκρούς του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου-ΦΩΤΟ

Τιμώντας τους ήρωες των υποβρυχίων που έχασαν τη ζωή τους στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ανήγειρε «Μνημείο Υποβρυχίων».

Ο παλαιός πυργίσκος υποβρυχίου θα θυμίζει στους περιπατητές του πάρκου του Φλοίσβου, εκεί όπου βρίσκεται το Μνημείο, τις ηρωϊκές τους πράξεις στον πόλεμο του ’40, κατά τη διάρκεια του οποίου χάθηκαν τα υποβρύχια Υ/Β ΠΡΩΤΕΥΣ Υ-3, Υ/Β, Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ Υ-6, Υ/Β ΤΡΙΤΩΝ Υ-5, Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ Υ-1 και έχασαν τη ζωή τους 108 αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ναύτες.

O  Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά  τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Υποβρυχίων, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου,σήμερα τόνισε ότι

«τον αγώνα για την πατρίδα πρέπει να τον δίνουμε πάντα ομονοούντες, αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι».

«Για τους πεσόντες μέσα στα υποβρύχια κατά τον ηρωικό αγώνα τους υπέρ της ελευθερίας του λαού και του έθνους μας, η θάλασσα δεν είναι απλώς ένας “υγρός τάφος”. 

Είναι πιστή απεικόνιση της απεραντοσύνης της ιστορίας μας, αλλά και οραματική προσομοίωση του μέλλοντος που μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε ως λαός και ως έθνος», υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος στον χαιρετισμό του και πρόσθεσε: 

«Γιατί εμείς, οι Έλληνες, είμαστε πρωτίστως λαός ελευθερίας, την αξία της οποίας γνωρίζουμε καλά και μπορούμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε και σ’ άλλους λαούς, όπως συχνά το πράξαμε στο παρελθόν.

nautes

paulopoulos

ypovryxio

mnimeio

mnimeio

mnimeio

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης