Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
31/10/2016 | 15:56 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΔ: Τι οδηγίες έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ για την πρόληψή τους

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΣΤΙΣ ΕΔ: Τι οδηγίες έδωσε ο Α/ΓΕΕΘΑ για την πρόληψή τους

Με αφορμή πρόσφατα περιστατικά αυτοκτονίας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Α/ΓΕΕΘΑ Νάυαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης έδωσε με σήμα του προς τα  Γενικά Επιτελεία κατευθύνσεις  άμεσης ανάληψης όλων των αναγκαίων ενεργειών πρόληψης τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Αφού επισημάνουμε ότι η καλύτερη αντιμετώπιση για όλα αυτά είναι να επιλυθούν όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα των στελεχών να δούμε τι τονίζει στο σήμα του ο Α/ΓΕΕΘΑ:

Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αποτελεί τον πιο σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος και το πιο πολύτιμο στοιχείο τους. Η πνευματική και σωματική υγεία των στελεχών πρέπει να αποτελεί για κάθε προϊστάμενο, διαρκές και αδιαπραγμάτευτο ζητούμενο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Διοικητές και οι προϊστάμενοι πρέπει να εξαντλούν κάθε περιθώριο συνεχούς και ουσιαστικής επικοινωνίας με το προσωπικό τους επί των προβλημάτων που τους απασχολεί ή τους προβληματίζει, στη λογική ότι πάντα υπάρχει περιθώριο περαιτέρω προσπαθειών για τον εντοπισμό ενδείξεων ανεπιθύμητων καταστάσεων, με σκοπό την πρόληψή τους”.

Αυτά αναφέρει το σήμα του Α/ΓΕΕΘΑ και ελπίζουμε ότι όλοι όσοι διοικούν κόσμο δεν θα τα διαβάσουν απλώς.Θα τα καταλάβουν και θα τα εφαρμόσουν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης