Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΤΟΥΡΚΙΑ
27/07/2016 | 06:42 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Απόδραση από Τουρκία για τον πρώην σταθμάρχη της CIA τη νύχτα του πραξικοπήματος

Απόδραση από Τουρκία για τον πρώην σταθμάρχη της CIA τη νύχτα του πραξικοπήματος

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Πέρασαν λίγες μέρες από το αποτυχημένο πραξικόπημα και καθημερινά αποκαλύπτονται νέα στοιχεία, τα οποία αντί να διαφωτίζουν,  συσκοτίζουν την υπόθεση ακόμα περισσότερο.

Ο σύμβουλος του Ερντογάν και αρθρογράφος της εφημερίδας Μιλλιέτ  Τζεμίλ Ερτεμ, ισχυρίστηκε ότι τη νύχτα της 15ης Ιουλίου βρισκόταν στην Τουρκία ο πρώην σταθμάρχης της CIA Graham Fuller μαζί με συνεργάτες του. Αμέσως μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος ο  Fuller διέφυγε με μυστηριώδη τρόπο σε γειτονική χώρα.

Κατά τον αρθρογράφο το σχέδιο δεν ήταν ένα συμβατικό πραξικόπημα, αλλά μια ξεκάθαρη επίθεση στην Τουρκία, με στόχο την βαλκανοποίηση της.

Ο  Fuller ως γνωστόν είναι το πρόσωπο που εγγυήθηκε για την παραμονή του Φεττουλλάχ Χότζα στις ΗΠΑ.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο που δημοσιεύτηκε στον Τύπο  σχετίζεται με την ημερομηνία του πραξικοπήματος. Το σχέδιο των πραξικοπηματιών ήταν να πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουλίου ημέρα ιερή για τους Μουσουλμάνους γιατί συμπίπτει με την Εγίρα δηλαδή την μετοικεσία του Προφήτη Μωάμεθ από τη Μέκκα στη Μεδίνα  το 622μ. Χ.

Οι πραξικοπηματίες αναγκάστηκαν να επισπεύσουν το πραξικόπημα , γιατί είχαν διαρρεύσει τα σχέδια τους. Εάν πετύχαινε βέβαια πιθανότατα ο Φεττουλλάχ Χότζας θα επέστρεφε στην πατρίδα του ως ένας  άλλος Χομεϊνί.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης