Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Θητεία ΣΤΡΑΤΟΣ
06/09/2016 | 23:09 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ανατροπή M-113: Μια τραγωδία σε επανάληψη του δυστυχήματος με τον πεζοναύτη Στ.Κρόκο

Ανατροπή M-113: Μια τραγωδία σε επανάληψη του δυστυχήματος με τον πεζοναύτη Στ.Κρόκο

Μια τραγική επανάληψη του δυστυχήματος που είχε στοιχίσει τη ζωή του νεαρού πεζοναύτη Στ. Κρόκου,στον Ωρωπό,ήταν το δυστύχημα στη Λέσβο. Και στις δύο περιπτώσεις τα M-113 στα οποία ήταν οδηγοί ανατράπηκαν σε χαντάκια που βρίσκονταν δίπλα στο δρόμο.Και στις δύο περιπτώσεις δεν πρόλαβαν να “καλυφθούν” εντός του Μ-113.

krokos

Οι οδηγοί των M-113 λόγω των δυσκολιών που έχει στο χειρισμό του το τεθωρακισμένο αναγκάζονται να έχουν το κεφάλι έξω απ΄ αυτό για να έχουν καλή ορατότητα.Σε περίπτωση ανατροπής σαν κι αυτή που έγινε στη Λέσβο αλλά και στον Ωρωπό το 2013 τα περιθώρια σωτηρίας για τους οδηγούς των Μ-113 είναι λίγα.

Στην περίπτωση του πεζοναύτη Κρόκου χρειάστηκαν περίπου επτά μήνες για να προκύψει ένα πόρισμα το οποίο ποτέ δεν ανακοινώθηκε.Υπήρξε κάποια ενημέρωση των γονιών του η οποία κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσο λεπτομερής ήταν.Το τραγικό είναι ότι τότε είχε βγει ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ που έλεγε ότι το πόρισμα θα έπρεπε να παραδοθεί σε 24ωρα.Ελπίζουμε να μην συμβεί το ίδιο και τώρα.

Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή τα αποτελέσματα των ερευνών και τα πορίσματα να ανακοινώνονται τουλάχιστον στο προσωπικό των ΕΔ.Στους άμεσα ενδιαφερόμενους.Τι έφταιξε,ποιο ήταν το λάθος ή το πρόβλημα.Μόνο έτσι μπορούμε να μιλάμε για αποτελεσματική πρόληψη.Δεν μπορεί να επικαλούμαστε το απόρρητο σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει τίποτα απόρρητο.Να υπενθυμίσουμε ότι οι Ισπανοί στο δυστύχημα με το ελληνικό F-16 στο Αλαμπαθέτε έβγαλαν το πόρισμα στο διαδίκτυο! Ας μην κάνουμε αυτό αν κάποιοι ενοχλούνται,αλλά το προσωπικό των ΕΔ πρέπει να ξέρει τα πάντα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης