Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Έχουμε σκοτώσει 1300 μαχητές του ISIS” υποστηρίζει ο Αρχηγός των τουρκικών ΕΔ

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), δήλωσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σκοτώσει από τότε που ξεκίνησε συγκρούσεις και μέχρι στιγμής 1.300 μαχητές του ISIS και του ISIL στη Συρία και στο Ιράκ, ενώ έχουν καταστρέψει όπλα, ρουκέτες, θέσεις μάχης και υποστήριξης, οχήματα και κτήρια που ανήκουν στις τζιχαντιστικές οργανώσεις. 

 Ο στρατηγός Ακάρ που μίλησε στη 10η Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών χωρών που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρθηκε, είπε ότι η Τουρκία χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση την ISIS/ISIL (Νταές ) από το 2013, υπογραμμίζοντας ότι από εκείνη τη μέρα και έπειτα την αντιμετωπίζουν ως μια τρομοκρατική οργάνωση.

Για το ίδιο θέμα ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δήλωσε στις 11 Μαΐου ότι 3.000 μέλη του ISIS και της ISIL έχουν σκοτωθεί στην Συρία και στο Ιράκ και τόνισε ότι <<καμία άλλη χώρα δεν πολεμά τους τζιχαντιστές όσο η Τουρκία’>>.Μιλώντας στην Hürriyet Daily News, προεδρικές πηγές διευκρίνισαν σχετικά με την δήλωση του Ερντογάν, λέγοντας ότι έχουν  πληγεί μέχρι στιγμής περίπου 3.000 στόχοι του ISIL/ISIS  και έχουν σκοτωθεί 1.300  μαχητές στη Συρία και το Ιράκ.

Στο μεταξύ η Αγκυρα έχει δηλώσει ότι χρειάζεται περισσότερη βοήθεια από τους Δυτικούς συμμάχους στον αγώνα κατά της ISIL, ιδιαίτερα κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

 Στην  10η Διάσκεψη Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των Βαλκανικών χωρών ο στρατηγός Ακαρ εστίασε την ομιλία του στον αγώνα κατά των Κούρδων του ΡΚΚ. ”Πρέπει, είπε, να πολεμήσουμε από κοινού εναντίον της τρομοκρατίας, που δεν έχει καμία νομιμοποιητική αιτία»,.Η τρομοκρατία, πρόσθεσε, είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές που στρέφεται κατά του κόσμου, είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΔ)της Τουρκίας. Ο στρατηγός τόνισε ότι συνεχίζεται με αποφασιστικότητα ο αγώνας εναντίον της ”τρομοκρατικής οργάνωσης PKK” και ισχυρίστηκε πως η PYD/YPG εμφανίστηκαν ως βραχίονες της PKK στην Συρία και πως είναι προφανής η επαφή και η συνεργασία ανάμεσα σε αυτές τις δυο  οργανώσεις.Ανέφερε επίσης πως το PKK έχει επιδοθεί σε μια έντονη προπαγάνδα με ψευδείς πληροφορίες για να μπορέσει να βρει υποστήριξη στο εξωτερικό.

«Το PKK από τη μια σκοτώνει αθώους ανθρώπους και από την άλλη προσπαθεί να νομιμοποιηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη», υποστήριξε.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης