Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΠΑ
14/12/2017 | 05:30 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Ένα “φάντασμα πλανιέται πάνω από το ΓΕΑ” για τον εκσυγχρονισμό των F-16

Ένα

Στους διαδρόμους του ΓΕΑ υπάρχει προβληματισμός για την υπόθεση του εκσυγχρονισμού των F-16. Όχι δεν οφείλεται στην LOA που ήρθε από τις ΗΠΑ και αναφέρει 1,3 δις ευρώ για το κόστος του προγράμματος. Άλλο είναι το μεγάλο πρόβλημα που τους τρομάζει: η λυσσαλέα κομματική διαμάχη που διατηρείται με πάθος το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Εθνικής Άμυνας είναι ο μεγάλος προβληματισμός τους!

Αυτό που φοβούνται και για το οποίο κάποιοι δηλώνουν βέβαιοι, είναι ότι μόλις το πρόγραμμα φθάσει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για έγκριση, αυτό θα τιναχθεί στον αέρα! Ομολογούμε ότι δεν είχε περάσει ούτε από τα “διεστραμμένα” δημοσιογραφικά μυαλά αυτό το σενάριο! Κι όμως φαίνεται ότι είναι πέρα για πέρα αλήθεια…

Η κατάσταση στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας θυμίζει…ροντέο! Οι τελευταίες συζητήσεις καμία σχέση δεν έχουν με την ουσία της Άμυνας. Η Επιτροπή στην οποία θα ΄πρεπε να επικρατεί απόλυτη ομοψυχία, επικρατεί κλίμα εμφυλίου! Το κυρίαρχο δεν είναι η Εθνική Άμυνα και οι ανάγκες της, αλλά το κομματικό κέρδος και μόνο αυτό. 

Είναι αλήθεια ακόμη, ότι μέχρι στιγμής, σοβαρή συζήτηση για τον εκσυγχρονισμό των F-16 δεν έχει γίνει. Ουδείς έχει ασχοληθεί με το πόσα αεροσκάφη θα εκσυγχρονίσουμε, πόσο αξιόπιστες είναι οι εναλλακτικές προτάσεις που υπάρχουν, τι και πόσο θα κερδίσει η ελληνική αμυντική βιομηχανία και άλλα πολλά και μεγάλα θέματα που έχουν να κάνουν με τον εκσθγχρονισμό 85 ελληνικών F-16.

Ελπίζουμε οι ημέρες των εορτών να “ρίξουν” κάπως την ένταση και τα πάθη και η συζήτηση που θα γίνει στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής να γίνει με ψυχραιμία κι όχι με…υστερία.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης