Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Άλλες δύο πτώσεις αεροσκαφών! B 52 έπεσε στο Γκουάμ αεροσκάφος μεταφορών στο Αφγανιστάν!

Άλλες δύο πτώσεις αεροσκαφών! B 52 έπεσε στο Γκουάμ αεροσκάφος μεταφορών στο Αφγανιστάν!

Αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52H Stratofortress συνετρίβη στην αεροπορική βάση του Γκουάμ. Το επταμελές πλήρωμα του βομβαρδιστικού διασώθηκε, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές.

Τα επτά μέλη του πληρώματος εγκατέλειψαν το αεροσκάφος, το οποίο συνετρίβη στην αεροπορική βάση Andersen. Το Β-52 ανήκε στην 69η Μοίρα Βομβαρδισμού, ενώ εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας.

Τα αίτια που προκάλεσαν την πτώση του, διερευνούνται.

To Β-52H είναι στρατηγικό βομβαρδιστικό μακράς ακτίνας δράσης, ενώ βρίσκεται σε υπηρεσία για περισσότερα από 40 χρόνια, αποτελώντας το κύριο αεροσκάφος για τη διεξαγωγή στρατηγικών αποστολών μακρού πλήγματος της αμερικανικής αεροπορίας (USAF).

Συντριβή αεροσκάφους μεταφορών  στο Αφγανιστάν 

Αεροσκάφος μεταφορών της εταιρίας Silk Way με έδρα το Αζερμπαϊτζάν κατέπεσε στο Αφγανιιστάν με συνέπεια το θάνατο επτά μελών από το εννιαμελές πλήρωμα που είχε, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, στο Αζερμπαϊτζάν.

Η πτώση του αεροσκάφους έγινε μετά την απογείωσή του, από το αεροδρόμιο Dwyer στο Αφγανιστάν. Τα μέλη του πληρώματός του, κατάγονταν από το Αζερμπαϊτζάν, την Ουκρανία και το Ουζμπεκιστάν.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης